Ucraina a primit armament nou. Rachete antinavă Harpoon din Danemarca și obuziere cu autopropulsie din SUA
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 28 mai 2022, 16:00
WhatsApp
Ucraina a primit armament nou. Rachete antinavă Harpoon din Danemarca și obuziere cu autopropulsie din SUA / Foto: Pixabay, de Amber Clay
Ucraina a primit armament nou. Rachete antinavă Harpoon din Danemarca și obuziere cu autopropulsie din SUA / Foto: Pixabay, de Amber Clay
Ucraina a primit rachete antinavă Harpoon din Danemarca și obuziere cu autopropulsie din SUA.

Ucraina a început să primească rachete antinavă Harpoon din Danemarca şi obuziere cu autopropulsie din Statele Unite, a transmis sâmbătă ministrul apărării ucrainean, Oleksii Reznikov, relatează Agerpres, citând Reuters.

"Apărarea de coastă a ţării noastre nu doar va fi întărită cu rachete Harpoon - ele vor fi folosite de echipe ucrainene instruite.", a scris Reznikov pe pagina sa de Facebook.

El a afirmat că rachetele Harpoon vor fi folosite alături de cele ucrainene Neptun pentru apărarea coastei ucrainene, inclusiv a portului sudic Odesa.

După lansarea invaziei în Ucraina la 24 februarie, Rusia a impus o blocadă navală asupra porturilor ucrainene, împiedicând exporturile de cereale, şi a folosit flota Mării Negre pentru a lansa atacuri cu rachete împotriva Ucrainei.

Livrarea din Danemarca, "cu participarea prietenilor britanici"Reznikov a mai scris că primirea rachetelor Harpoon este rezultatul cooperării între câteva state, precizând că livrarea din Danemarca a avut loc "cu participarea prietenilor noştri britanici".

Secretarul apărării al SUA, Lloyd Austin, a afirmat luni că Danemarca va furniza un lansator şi rachete Harpoon Ucrainei.

VEZI ȘI: Vin valuri de soldați ai Armatei Roșii, care lovesc orbește. Bogdan Chirieac: ”Mi-e teamă că e doar o chestiune de timp”. Vulnerabilitatea României mai mare decât demența lui Putin

Alte arme primite de UcrainaPotrivit lui Reznikov, Ucraina a mai primit o gamă de piese de artilerie grea, inclusiv obuziere cu autopropulsie M109 modificate, de fabricaţie americană, care vor permite armatei să lovească ţinte de la distanţe mai mari.

Luna trecută, un responsabil de rang înalt de la Pentagon a declarat că armata SUA a început să instruiască, în afara teritoriului Ucrainei, militari ucraineni în folosirea obuzierelor autopropulsate.

Ucraina a afirmat că vrea să-şi asigure primirea de sisteme de rachete cu lansare multiplă (MLRS) M270, pe care să le utilizeze pentru a respinge trupele ruseşti din estul ţării. Ucraina a făcut apel în mod repetat pentru livrările de arme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?