Data publicării:

Ucraina a lovit un depozit de petrol din Rusia, la sute de kilometri distanță de front 

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Ucraina a reușit să distrugă un depozit de petrol situat în zona Rostov din Rusia. 

În noaptea de vineri spre sâmbătă, o dronă ucraineană a provocat un incendiu la un depozit de petrol din regiunea Rostov, situată în sudul Rusiei, la câteva sute de kilometri de linia frontului, informează AFP.

"După atacul unei drone, un incendiu a izbucnit într-o rafinărie de petrol din districtul Ţimlianski. Conform datelor preliminare, nu există victime", a declarat guvernatorul local, Vasili Golubev, pe Telegram.

Simultan, Ministerul Apărării a anunţat că a interceptat şi distrus un total de patru drone lansate de forţele ucrainene deasupra teritoriului rus: două în regiunea Rostov, una în regiunea Belgorod, aproape de graniţa cu Ucraina, şi una în regiunea Kursk, puţin mai la nord de graniţa cu Ucraina, fără a menţiona incendiul de la depozitul de petrol.

Ucraina, care se confruntă de mai bine de doi ani cu o ofensivă rusă și și-a văzut infrastructura energetică distrusă de bombardamente neîncetate ale Rusiei, lansează la rândul său atacuri cu drone adânc în teritoriul rus, vizând complexe energetice și logistice folosite de armata rusă pentru operațiunile din Ucraina.

Ucraina poate folosi și rachete pentru a lovi ținte din Rusia

Discuții cu privire la folosirea rachetelor de Ucraina pentru a lovi ținte din Rusia au loc permanent, însă situația este una periculoasă și tensionată. Noul premier al Marii Britanii și-a dat acordul ca Ucraina să poată folosi rachetele furnizate de țara sa pentru a lovi ținte din teritoriul rusesc. 

"Am spus foarte clar că în ceea ce priveşte Regatul Unit schimbarea guvernului nu schimbă cu nimic sprijinul pe care îl vom oferi", a declarat premierul Starmer jurnaliştilor după ceea ce a descris ca fiind drept "foarte bună" întrevederea cu preşedintele Zelenski.

"Am fost uniţi în această privinţă când eram în opoziţie şi a fost foarte important pentru mine să pot afirma aceasta faţă în faţă la întâlnire", a declarat Starmer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel