Ucigașul de pisici din Brighton a ajuns în închisoare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Un bărbat ce a ucis și rănit mai multe pisici în Brighton, Marea Britanie, a fost încarcerat. 

Un britanic a fost încarcerat pentru următorii 5 ani, după ce a înjunghiat cu bestialitate 16 pisici în timpul unor atacuri de noapte. Bărbatul, agent de pază, pe numele său Steven Bouquet, a ucis 9 pisici în Brighton între octombrie 2018 și iunie 2019. Alte 7 feline au fost rănite grav, scrie BBC.

Bouquet, în vârstă de 54 de ani, a negat orice acuzație pe toată durata procesului împotriva sa. Înainte de condamnarea lui Bouquet, mai mulți stăpâni de pisici au povestit în instanță modul în care atacurile le-au afectat viața. 

Juriul a asistat la audierile proprietarilor animalelor, care au relatat modul în care a fost nevoie să își îngrijească animalele, costurile fiind considerabile, după atacurile vicioase ale lui Bouquet. Sentința finală a acestuia va fi pronunțată pe 12 iulie. După primele atacuri comise de Bouquet în Brighton, poliția nu a fost sigură de pista pe care trebuia să o urmărească pentru a prinde criminalul. 

Crime fără martori

„Nu existau martori ale actelor sălbatice de violență și niciun indiciu asupra persoanei responsabile”, a explicat detectivul Chris Thompson într-un comunicat. 

Ancheta a luat o turnură în mai 2019, când Bouquet a fost surprins pe camerele de supraveghere în timp ce înjunghia o pisică în vârstă de 9 luni numită Hendrix, care mai apoi a decedat în urma rănilor. Două zile mai târziu poliția a arestat suspectul care mai apoi s-a dovedit a fi vinovat. Pe lama cuțitului aflat în posesia sa au fost descoperite urme de ADN al pisicii Hendrix. Suspectul frecventa deseori site-uri pe care erau anunțate pisicile dispărute în zonă și se uita la clipuri în care câinii ucideau pisicile. 

Cruzimea nu are granițe

Și în România cazurile de cruzime la adresa animalelor nu sunt străine atenției publice. În aprilie, la groapa de gunoi din apropierea Mănăstirii Tudor Vladimirescu au fost descoperiți mai mulți câini ținuți în saci de rafie. Patrupedele fuseseră aduse cu o autoutilitară în saci de rafie legați la gură, iar cei care au venit cu sacii erau înarmați cu țevi și obiecte contondente, cel mai probabil pentru a-i ucide. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel