U.S Open oferă premii de 25 milioane de dolari
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
us open dc
us open dc

Ultimul turneu de Mare Şlem al anului, US Open, o să împartă premii totale de 25 milioane de dolari, dintre care 1,9 de dolari atât pentru câştigătorul de la simplu masculin, cât şi pentru câştigătoarea de la simplu feminin.

Open-ul american se va desfăşura timp de două săptămâni la USTA Billie Jean King National Tennis Center din New York, în perioada 27 august - 9 septembrie. După cum ne-am obişnuit în ultimii ani, premiile totale cumulează zeci de milioane de dolari. Pentru ediţia de anul acesta, jucătorilor le vor fi împărţite premii totale de 25.526.000 de dolari. Atât învingătorul de pe tabloul de simplu masculin (finala pe 9 septembrie), cât şi învingătoarea de pe tabloul de simplu feminin (finala pe 8 septembrie), vor primi premii de 1,9 milioane de dolari, informează Agerpres.

Turneul de Mare Şlem american se joacă pe suprafaţă hard, din ciment, un material rapid, uşor de întreţinut, dar care poate crea probleme în caz de ploaie. Asta face ca principala grijă a organizatorilor să fie chiar ploaia, în utimii patru ani finala masculină fiind reprogramată din cauza averselor. O particularitate a turneului american este faptul că în setul decisiv se joacă tiebreak, față de celelalte trei turnee de Mare Şlem (Roland Garros, Wimbledon, Australian Open), unde setul decisiv se joacă până când se ajunge la diferență de două ghemuri, după câștigarea a minim şase ghemuri în acel set.

Deţinătorii titlurilor sunt, la masculin, sârbul Novak Djokovic, care l-a învins pe spaniolul Rafael Nadal (marele absent al acestui an), după ce în semifinale  a trecut de elveţianul Roger Federer, iar la feminin, australianca Samantha Stosur, care a câştigat finala în faţa americancei Serena Williams.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel