U-BT Cluj-Napoca vrea să facă performanță în EuroCup. Se va duela cu deținătoarea trofeului - Dreamland Gran Canaria
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
U-BT Cluj-Napoca, campioana en titre a României, a fost repartizată într-o grupă (B) alături de deţinătoarea trofeului, Dreamland Gran Canaria, vineri, la tragerea la sorţi a grupelor competiţiei masculine de baschet EuroCup, efectuată la Barcelona.

U, aflată în urna a zecea valorică, le va reîntâlni pe ratiopharm Ulm (Germania), JL Bourg-en-Bresse (Franţa) şi Lietkabelis Panevezys (Lituania), care i-au fost adversare şi în sezonul trecut, potrivit site-ului oficial al clubului.

Celelalte componente ale grupei sunt Buducnost Podgorica (Muntenegru), Turk Telekom Ankara (Turcia), Aris Salonic (Grecia), Dolomiti Energia Trento (Italia) şi Slask Wroclaw (Polonia).

Organizatorii au anunţat faptul că BKT Tires devine sponsorul principal al EuroCup, drept urmare, competiţia se va numi BKT Tires Eurocup.

'Vom întâlni nume importante, care au tradiţie şi experienţă în competiţiile europene'



Evident, încă nu ştim loturile echipelor sau ce achiziţii vor face adversarele. Pe de altă parte, vom întâlni nume importante, care au tradiţie şi experienţă în competiţiile europene. Vom juca cu echipa care a câştigat EuroCup în sezonul precedent, dar şi cu finalista (Turk Telekom Ankara, n. red.). Ambele vor fi extrem de puternice. Cu siguranţă suporterii noştri trebuie să se aştepte la un baschet de calitate în cel puţin 9 dintre meciurile de acasă, sperăm noi şi mai multe. Îi aşteptăm pe fani alături de noi şi ne dorim să facem o performanţă mai bună decât anul trecut, a declarat antrenorul Mihai Silvăşan.

Doar primele şase clasate din fiecare grupă vor avansa în faza următoare a competiţiei



Începând cu noul sezon, doar primele şase clasate din fiecare grupă vor avansa în faza următoare a competiţiei, în loc de opt. Primele două clasate din fiecare grupă se califică direct în sferturile de finală, iar celelalte patru vor susţine baraje pentru sferturi, încrucişat. Meciurile din fazele eliminatorii vor avea loc în manşă unică, dar semifinalele şi finala se vor disputa după sistemul cel mai bun din trei partide. În sezonul trecut din EuroCup, U-BT Cluj-Napoca a ocupat penultimul loc în grupă (9), cu cinci victorii din 18 partide.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel