Data publicării:
Twitter testează o nouă funcție. CoTweet e disponibilă doar pentru anumite conturi speciale
Utilizatorii pot trimite o invitație la „co-tweet”, pe care persoana invitată o poate accepta sau refuza ulterior.
Utilizatorii Twitter vor avea la dispoziție o nouă funcție. CoTweet face posibilă publicarea unui mesaj într-un format în care deasupra textului scris apar doi autori. Dezvoltatorul Alessandro Paluzzi și consultantul social media Matt Navarra au postat deja un astfel de mesaj test, funcția CoTweet fiind disponibilă, deocamdată, doar pentru câteva conturi din Statele Unite, Canada și Coreea de Sud, atent selectate, potrivit mashable.com.
Utilizatorii pot trimite o invitație la „co-tweet”, pe care persoana invitată o poate accepta sau refuza ulterior. În esență, un utilizator nu poate adăuga pur și simplu o altă persoană la un tweet fără permisiune. Dacă este acceptat, tweet-ul scris va apărea aparent pe cronologiile ambilor utilizatori. „Atunci când doi autori decid să folosească funcția CoTweet, primul pas este să finalizeze conținutul pe care doresc să îl partajeze. Vă recomandăm să folosiți Mesaje directe pentru a colabora. Odată ce mesajele sunt gata, unul dintre autori creează CoTweet-ul și inițiază o invitație către coautor. Atunci când coautorul acceptă invitația CoTweet, CoTweet-ul se postează imediat pe profilul fiecărui autor și pe cronologiile celor doi urmăritori”, spun reprezentanții Twitter.
Dacă ați primit și ați acceptat o invitație CoTweet și mai târziu vă răzgândiți în legătură cu dorința de a fi co-autor al acelui CoTweet, puteți revoca CoTweet-ul odată ce acesta a fost publicat printr-un nou câmp din meniul Tweet. CoTweet-ul va deveni un Tweet obișnuit al autorului original.
Elon Musk a anunțat că nu mai cumpără Twitter
Avocații lui Elon Musk au anunțat Comisia Bursei de Valori din SUA că CEO-ul Tesla și SpaceX reziliază înțelegerea de achiziție a Twitter și au acuzat compania că „încălcă semnificativ mai multe prevederi” ale acordului de cumpărare, potrivit businessinsider.com. Pentru achiziția Twitter, Musk făcuse o ofertă de 44 de miliarde de dolari Acțiunile rețelei sociale au scăzut cu aproximativ 6% în urma acestui anunț, în timp ce acțiunile Telsa au crescut cu un punct procentual. Mișcarea vine după câteva luni de speculații care au început când Musk și-a dezvăluit deținerea a 9,2% din acțiunile companiei și la o zi după ce surse au declarat pentru Washington Post că afacerea este „în pericol grav” din cauza problemei spam-ului și a conturilor false de pe platformă.
Twitter a raportat că în primele trei luni din 2022 conturile false au reprezentat mai puţin de 5% din utilizatorii zilnici activi. Potrivit acordului, dacă Twitter sau Elon Musk se retrag din acord, trebuie să plătească celeilalte părţi o taxă de reziliere de un miliard de dolari. „Acordul Twitter este temporar suspendat, în așteptarea detaliilor care să susțină calculul că spam-ul/conturile false reprezintă într-adevăr mai puțin de 5% dintre utilizatori”, scria Musk pe Twitter atunci.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News