Data publicării:

Turul Franţei: Van Aert a câştigat etapa a 10-a, Alaphilippe rămâne lider în clasamentul general

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp

Ciclistul belgian Wout van Aert (Jumbo-Visma) a câştigat luni etapa a 10-a a Turului Franţei, disputată pe distanţa de 217,5 km între Saint-Flour şi Albi, iar francezul Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-Step) şi-a consolidat poziţia de lider în clasamentul general, relatează AFP.

Van Aert a fost cronometrat în 4 h 49 min 39 sec, fiind urmat cu acelaşi timp de italianul Elia Viviani (Quick-Step), australianul Caleb Ewan (Lotto-Soudal) etc.

Etapa a avut un final agitat, în care mai mulţi candidaţi la victoria finală au pierdut timp. Printre aceştia se numără francezul Thibaut Pinot (Groupama-FDJ), ce era pe locul 3 în clasamentul general, columbianul Rigoberto Uran (EF Education First), care era pe locul 8 în clasamentul general, şi danezul Jakob Fuglsang (Astana), pe locul 9 înaintea etapei, sosiţi cu o întârziere de peste un minut.

Alaphilippe conduce în clasamentul general cu timpul de 43 h 27 min 15 sec, fiind urmat de doi rutieri de la Ineos, galezul Geraint Thomas, la 1 min 12 sec, şi columbianul Egan Bernal, la 1 min 16 sec.

Marţi este zi de pauză. Miercuri va avea loc etapa a 11-a, Albi - Toulouse (167 km).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel