Data publicării:

Turtă dulce de casă, rețeta. Bucuria copiilor de Crăciun

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Vrei să le faci o bucurie copiilor, de Crăciun? Poți prepara delicioasa turtă dulce. Iată rețeta...

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente

- 1 ou
- 400 g făină
- 2 linguriţe ghimbir măcinat
- 2 linguriţe scorţişoară măcinată
- 1/2 linguriţă cuişoare măcinate
- 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
- un praf sare
- 160 g unt 80%
- 200 g zahăr brun
- 60 ml melasă/miere

Cum se prepară

Combină ingredientele uscate: făina, scorţişoara, ghimbirul, cuişoarele măcinate, bicarbonatul de sodiu şi un praf de sare. Separat, bate untul cu zahărul pentru 2-3 minute. Adaugă oul şi melasa, apoi încorporează ingredientele uscate. Răstoarnă aluatul obţinut pe blatul presărat cu făină, potrivit retetepractie.ro.

Frământă câteva secunde aluatul, apoi dă-i forma rotundă, ambalează-l în folie alimentară şi dă-l la frigider pentru minim o oră. Aluatul poate fi făcut şi cu o zi înainte şi lăsat la frigider până la rulare. Odată răcit, întinde-l cu sucitorul între două foi de copt presărate uşor cu făină, până când ajungi la o grosime de cca 0.5 cm.

Decupează turta dulce cu formele speciale şi aşază-le într-o tavă tapetată cu foaie de copt. Restul de aluat îl poţi trece din nou prin acelaşi procedeu, după ce îl frămânţi şi rulezi din nou. Dă turta dulce la cuptor pentru 10-12 minute la 170 de grade sau până când devin uşor aurii.

Decorează turta dulce cu glazură de zahăr sau cu alte elemente decorative.

BONUS: Fursecuri brăduț

Ingrediente

200 g unt
125 g zahăr
2 gălbenuşuri
350 g faina
esenţa vanilie
1 linguriţă praf de copt
Pentru decor
100 g ciocolată albă
bomboane mici colorate

Cum se prepară

Într-un bol se mixează gălbenuşurile cu zahărul, după care se adaugă untul, esenţa de vanilie şi praful de copt. Omogenizăm rapid, apoi încorporăm treptat făina. Aluatul trebuie să fie fin şi nelipicios. Formăm o bilă mare din aluat, o acoperim cu folie transparentă şi o introducem pentru 20 minute în frigider, potrivit pofta-buna.com. Pregătim masa de lucru: presărăm puţină făină, întindem aluatul, după care, cu o formă de brăduţ, decupăm aluatul. Apoi, toţi brăduţii îi aşezăm în tava de la aragaz tapetată cu hârtie de copt.

Introducem tava în cuptorul preîncălzit în prealabil la o temperatură de 180 de grade Celsius, pentru circa 10-15 minute. 

Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel