Ingrediente
- 1 ou
- 400 g făină
- 2 linguriţe ghimbir măcinat
- 2 linguriţe scorţişoară măcinată
- 1/2 linguriţă cuişoare măcinate
- 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
- un praf sare
- 160 g unt 80%
- 200 g zahăr brun
- 60 ml melasă/miere
Cum se prepară
Combină ingredientele uscate: făina, scorţişoara, ghimbirul, cuişoarele măcinate, bicarbonatul de sodiu şi un praf de sare. Separat, bate untul cu zahărul pentru 2-3 minute. Adaugă oul şi melasa, apoi încorporează ingredientele uscate. Răstoarnă aluatul obţinut pe blatul presărat cu făină, potrivit retetepractie.ro.
Frământă câteva secunde aluatul, apoi dă-i forma rotundă, ambalează-l în folie alimentară şi dă-l la frigider pentru minim o oră. Aluatul poate fi făcut şi cu o zi înainte şi lăsat la frigider până la rulare. Odată răcit, întinde-l cu sucitorul între două foi de copt presărate uşor cu făină, până când ajungi la o grosime de cca 0.5 cm.
Decupează turta dulce cu formele speciale şi aşază-le într-o tavă tapetată cu foaie de copt. Restul de aluat îl poţi trece din nou prin acelaşi procedeu, după ce îl frămânţi şi rulezi din nou. Dă turta dulce la cuptor pentru 10-12 minute la 170 de grade sau până când devin uşor aurii.
Decorează turta dulce cu glazură de zahăr sau cu alte elemente decorative.
BONUS: Fursecuri brăduț
Ingrediente
200 g unt
125 g zahăr
2 gălbenuşuri
350 g faina
esenţa vanilie
1 linguriţă praf de copt
Pentru decor
100 g ciocolată albă
bomboane mici colorate
Cum se prepară
Într-un bol se mixează gălbenuşurile cu zahărul, după care se adaugă untul, esenţa de vanilie şi praful de copt. Omogenizăm rapid, apoi încorporăm treptat făina. Aluatul trebuie să fie fin şi nelipicios. Formăm o bilă mare din aluat, o acoperim cu folie transparentă şi o introducem pentru 20 minute în frigider, potrivit pofta-buna.com. Pregătim masa de lucru: presărăm puţină făină, întindem aluatul, după care, cu o formă de brăduţ, decupăm aluatul. Apoi, toţi brăduţii îi aşezăm în tava de la aragaz tapetată cu hârtie de copt.
Introducem tava în cuptorul preîncălzit în prealabil la o temperatură de 180 de grade Celsius, pentru circa 10-15 minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Prinţul Harry se întoarce în Anglia
- Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac. Zodia care primeşte "un strop suplimentar de carismă"
- Situaţia în care mulţi şoferi se încurcă. Cine are prioritate la intrarea pe banda din mijloc pe o şosea cu trei benzi pe sens
- Fructul pe care japonezii îl mănâncă pentru a-și proteja memoria
- Incendiu puternic în zona Aviației din Capitală / Galerie foto - video. Update: A fost emis RO-ALERT
- Primăria Deva cere daune materiale și morale pentru zilele în care telecabina care urcă pe Dealul Cetăţii nu a mers
- Ministra Muncii: România s-a angajat că va renunţa la posibilităţile de pensionare anticipată
- Un bărbat din Giurgiu este proprietarul motocicletei Regelui Mihai I şi a unei maşini ca cea folosită de comisarul Moldovan
- SUA încetează furnizarea de rachete Patriot către Ucraina: Spania și Japonia intervin
- Chirieac: „Adevărata miză în cazul candidaturii lui Burduja”. Analistul „traduce” și gestul subtil făcut astăzi de Firea în legătură cu Marcel Ciolacu