Turneul de la Roland Garros, 2021, a fost amânat
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
În acord cu autoritățile publice franceze și organele de conducere ale tenisului internațional, Federația Franceză de Tenis (FFT) a luat decizia de a amâna turneul Roland Garros 2021 cu o săptămână, acesta urmând să aibă loc în perioada 24 mai - 13 iunie, anunță organizatorii pe rolandgarros.com .

În ultimul său discurs, la 31 martie, președintele francez Emmanuel Macron a anunțat că după jumătatea lunii mai va fi stabilit un program pentru recuperarea progresivă a evenimentelor culturale și sportive, sub rezerva îmbunătățirii situației sanitare din țară.

Plecând de la această declarație, FFT a lucrat în strânsă colaborare cu Ministerul Educației, Tineretului și Sportului și serviciile guvernamentale relevante la potențialele scenarii pentru organizarea Roland-Garros, ținând în același timp cont de calendarul sportiv internațional, se precizează în comunicatul organizatorilor.

În acest context, amânarea turneului cu o săptămână a părut a fi cea mai bună soluție. Prin urmare, rundele de calificare vor avea loc de luni 24 până vineri 28 mai și vor fi urmate de meciurile de pe tabloul principal, de duminică 30 mai până duminică 13 iunie.

Motivul principal: securitatea sanitară

Reprezentanții FFT susțin că această măsură are printre alte motive, legate de securitatea sanitară, și scopul de a maximiza șansele ca la competiție să poată participa un număr cât mai mare de spectatori, în condiții sanitare de siguranță.

„Sunt încântat de faptul că discuțiile cu autoritățile publice, organele de conducere ale tenisului internațional, partenerii noștri și colaboratorii media, dar și munca depusă alături de WTA și ATP, au făcut posibilă amânarea turneului Roland-Garros 2021 cu o săptămână”, a declarat Gilles Moretton, președintele FFT.

„Acesta ar putea duce la îmbunătățirea situației sanitare și ar trebui să ne optimizeze șansele de a primi spectatori la Roland-Garros, în stadionul recent modificat, care acoperă acum mai mult de 12 hectare. Pentru fani, jucători și pentru atmosferă, prezența spectatorilor este vitală turneului nostru, considerat cel mai important eveniment sportiv internațional din primăvară ", a mai spus Gilles Moretton, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel