Turiștii din SUA salvează Grecia: Stau peste 10 zile și cheltuie mai mult decât europenii
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Turiștii din SUA salvează Grecia: Stau peste 10 zile și cheltuie mai mult decât europenii / Foto: Pixabay, de Russell_Yan
Turiștii din SUA salvează Grecia: Stau peste 10 zile și cheltuie mai mult decât europenii / Foto: Pixabay, de Russell_Yan
Tot mai mulți americani aleg Grecia ca destinație de vacanță.

Turismul din Grecia a revenit în forță după pandemia de COVID-19. Anul 2022 pare să fi fost unul foarte bun pentru țara elenă. Ministrul adjunct al Turismului din Grecia, Sofia Zacharaki, a oferit date cu privire la "identitatea" turiştilor care vizitează ţara în acest an. Conform acesteia, în perioada următoare sunt aşteptaţi 1 milion de turişti pe săptămână, pe primul loc situându-se cei din Marea Britanie, relatează RADOR. Din această ţară sosesc circa 200.000 de turişti pe săptămână.

Pe următoarele locuri în clasamentul sosirilor se situează turiştii din Germania, Franţa, Italia şi cei din ţările balcanice de unde anul acesta se înregistrează o creştere semnificativă a turiştilor. Turiştii din România, care merg în principal în nordul Greciei, compensează un mare procent din scăderea numărului de turişti din Rusia şi Ucraina din cauza războiului.

Turiștii din SUA stau peste 10 zile în Grecia și cheltuiesc mai mulți bani decât europenii

O activitate importantă se înregistrează anul acesta şi din partea turiştilor din Statele Unite ale Americii, care stau mai multe zile, peste 10, şi cheltuiesc mai mulţi bani decât europenii.

Sofia Zacharaki a subliniat că datele de până acum arată că în 2022 Grecia va înregistra venituri record din turism, depăşind anul 2019, care a fost anul de referinţă şi în care veniturile din turism au ajuns la 18 miliarde de euro.

Vacanță în Grecia. Supraturismul distruge plajele grecești?

Plajele grecești sunt renumite în întreaga lume pentru frumusețea lor, dar mulți localnici și turiști susțin că supraturismul distruge cele mai populare destinații ale țării, scrie Greek Reporter. Mulți oameni știu probabil despre unele dintre cele mai populare plaje grecești, precum ar fi plaja Navagio din Zakynthos sau plaja Balos din Creta, chiar dacă nu au vizitat niciodată țara.

Acest lucru se datorează faptului că aceste locații pitorești, care sunt diferite de orice alte plaje găsite în întreaga lume, au devenit celebre pe platformele de social media, cum ar fi Instagram. Această popularitate a contribuit la valurile de turiști care vizitează țara în fiecare an, iar locațiile care cândva nu erau binecunoscute au devenit de atunci renumite la nivel internațional datorită rețelelor sociale.

Supraturismul se referă la supraaglomerarea cauzată de un număr mare de turiști care vizitează un loc la un moment dat și, de obicei, duce la dificultăți atât pentru localnici, cât și pentru turiști. Fenomenul a fost înregistrat în întreaga lume, precum și în multe zone ale Greciei în timpul lunilor de vară.

În Veneția, de exemplu, hoarde de turiști se înghesuiau pe străzile mici ale orașului, făcând orașul aproape de netrăit pentru localnici. Guvernul italian a încercat chiar să încetinească afluxul de turiști în oraș descurajând excursiile de o zi sau sejururile de o zi în oraș, în speranța de a reduce aglomerația.

Supraturismul este adesea o problemă deosebit de dificil de abordat, deoarece multe dintre țările care experimentează fenomenul se bazează foarte mult pe turiști din punct de vedere economic, la fel ca și Grecia. Mulți localnici, deși nemulțumiți de impactul negativ al fenomenului, ezită să se pronunțe sau să implementeze schimbări pentru a lupta împotriva turismului excesiv din cauza temerilor de a pierde afaceri, în special în urma pandemiei, care a fost dezastruoasă pentru acest sector. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel