Turişti străini veniţi în localuri din Centrul Vechi al Capitalei, îmbătați și jefuiți. Unul a fost sechestrat timp de 5 zile într-un club
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Mai mulți turiști străini ar fi fost jefuiți în localuri din Centrul Vechi al Capitalei, după ce au fost îmbătați.

Patru turiști au avut parte de o primire nu tocmai frumoasă la noi în țară. Aceștia au fost îmbătați și jefuiți în baruri din Centrul Vechi al Capitalei. Conform Poliţiei Capitalei, patru indivizi au fost arestaţi preventiv în acest caz, iar alţi doi au fost plasaţi în arest la domiciliu. Cu toții sunt acuzaţi că îmbătau turişti străini veniţi în localuri din Centrul Vechi al Capitalei, după care îi jefuiau sau le goleau conturile bancare. Victime ale acestei grupări au căzut patru turiști: doi britanici, un german şi un american care are şi cetăţenie belgiană.

Potrivit oamenilor legii, inculpaţii identificau cetăţeni străini în Centrul Vechi, pe care îi duceau în incinta a două localuri, sub pretextul consumului de alcool, în compania unor diverse persoane. Ulterior, profitând de starea lor în urma consumului de alcool, le sustrăgeau telefoanele mobile sau cardurile bancare, relatează Agerpres.

Un alt turist a fost jefuit, apoi sechestratIndivizii deblocau telefoanele acestora cu ajutorul funcţiei de recunoaştere facială, după care transferau banii în alte conturi sau făceau plăţi la POS-uri. Prejudiciul este aproximativ 450.000 lei.

Și asta nu este tot. La sfârşitul lunii aprilie inculpaţii au pătruns într-un apartament unde locuia un turist străin, de unde au sustras bijuterii, un laptop, un Ipad, două telefoane mobile, cardul bancar şi paşaportul. Ulterior, sub pretextul că îi vor recupera bunurile şi pentru a utiliza cardul bancar sustras, inculpaţii l-au sechestrat pe turist, încuindu-l timp de cinci zile într-un club din Centrul Vechi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel