Turiști din Grecia, dați dispăruți, după ce s-au aventurat să înoate în marea agitată
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Turiști din Grecia, dați dispăruți, după ce s-au aventurat să înoate în marea agitată / Foto: Pixabay, de Greg Montani
Turiști din Grecia, dați dispăruți, după ce s-au aventurat să înoate în marea agitată / Foto: Pixabay, de Greg Montani
Doi turiști din Grecia au fost dați dispăruți, după ce s-au aventurat să înoate în marea agitată.

Doi turişti din Grecia au fost daţi dispăruţi după ce s-au aventurat să înoate în largul insulei Halkidiki, în ciuda vântului puternic şi a valurilor înalte, a anunţat duminică un purtător de cuvânt al pazei de coastă, informează Agerpres, citând DPA.

Din ce țară sunt turiștii dispăruți în Grecia



Potrivit relatărilor, trei bărbaţi din Macedonia de Nord s-au dus să înoate sâmbătă, iar doi dintre ei au fost daţi dispăruţi, a declarat purtătorul de cuvânt la postul naţional de radio. Unul dintre bărbaţi a fost salvat sâmbătă, iar operaţiunile de căutare a celorlalţi doi au continuat duminică, paza de coastă fiind asistată de un elicopter, ambarcaţiuni de pescuit şi voluntari din regiune.

Grecia, afectată de fenomene meteo extreme



Vremea nefavorabilă care a afectat întreg teritoriul Greciei a cauzat probleme în acest weekend. Au fost raportate inundaţii pe insulele Thasos şi Skyros, frecventate de turişti, iar mai multe maşini au fost luate de ape. Drumurile au fost închise pe insula Skyros ca urmare a alunecărilor de teren, iar două poduri au fost distruse de ape, potrivit postului naţional de radio.

La Atena şi în Creta au căzut precipitaţii sub formă de ploaie pe tot parcursul nopţii. Vremea urmează să se amelioreze în a doua parte a zilei de duminică, potrivit prognozelor serviciului de meteorologie.

Ploile au fost binevenite în numeroase zone ale ţării care s-au confruntat cu un risc ridicat de incendii forestiere în urma unei îndelungate perioade de caniculă şi secetă. Pompierii au raportat joi că în ultimele şapte zile izbucniseră 378 de incendii forestiere.

Vacanță în Grecia. Mare atenție la scorpioni. Mai mulți turiști s-ar fi trezit cu ei în cameră. Ce faci când ești înțepat de un scorpion

O turistă româncă care se afla în vacanță în Grecia a avut parte de o surpriză neplăcută, transmite România Tv. Acesteia i s-a tăiat răsuflarea atunci când a observat un scorpion în camera de hotel. Românca a făcut descoperirea la finalul zilei și a făcut publică întâmplarea pe o rețea de socializare, iar reacțiile altor turiști nu au întârziat să apară. Foarte mulți români s-au plâns că au găsit și ei scorpioni în camerele de hotel din Grecia, fără a primi însă clarificări. Aceștia și-au povestit experiențele, susținând că mușcătura de scorpion este foarte dureroasă, iar în cazul anumitor specii de scorpion este și veninoasă.

În aceeași situație a fost și un alt român care se afla în vacanță cu familia în Grecia, iar în toiul nopții au observat doi scorpioni în camera de hotel. Scorpionii caută locuri răcoroase și se ascund pe parcursul zilei. Ies însă noaptea să se hrănească și înțeapă oamenii doar în cazuri excepționale, atunci când sunt provocați.

Potrivit Institutului de Biologie al UNAM, toți scorpionii au venin, însă nu toții au un venin toxic pentru om, astfel că nu toate înțepăturile provoacă aceleași simptome, scrie acasă.ro. Veninul scorpionilor emite o neurotoxina care acționează asupra terminațiilor nervoase și este mai periculos la copii și, deși majoritatea înțepăturilor nu necesită tratament medical, unele simptome pot fi grave și poate fi nevoie să mergeți la spital. Copiilor care au fost înțepați li se poate administra un antidot, astfel încât să nu aibă simptome, iar adulților li se poate administra, de asemenea, un antidot atunci când simptomele sunt severe. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel