Turismul în Europa revine la normalitate. De la 1 iunie 2022 se va putea călători fără certificatul verde
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Turismul în Europa revine la normalitate. De la 1 iunie se va putea călători fără certificatul verde  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Turismul în Europa revine la normalitate. De la 1 iunie se va putea călători fără certificatul verde / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Începând cu data de 1 iunie se va putea călători în Europa fără a mai fi necesar certificatul verde.

Începând cu 1 iunie 2022, în Europa se va putea călători şi fără certificatul verde. Odată cu sosirea verii, vin și alte termene spre ieșirea din starea de urgență, iar treptat, se va renunţa și la ultimele măsuri restrictive ale pandemiei, conform Il Messagero.

De miercuri, nu va mai fi necesară prezentarea certificatului verde pentru a zbura în Europa. De altfel, ordonanța Ministerului Sănătății care din 28 aprilie a prelungit până pe 31 mai obligația prezentării certificatului pentru intrarea în Italia, atât pentru turiști, cât și pentru italieni, va expira.

Certificatul verde putea poate fi obținut prin vaccinare, dovada vindecării sau printr-un test negativ. Aceasta este una dintre ultimele limitări legate de Covid, după ce la 1 mai a fost eliminată și obligaţia de completare a Formularului de localizare a pasagerilor, documentul folosit de autoritățile sanitare pentru deplasări.

Italia îşi va lua rămas bun şi de la măști, chiar și în acele spaţii interioare în care rămăseseră obligatorii, cum ar fi cinematografele, teatrele, mijloacele de transport, sub rezerva unei eventuale prelungiri a măsurii.

Purtarea măștilor va continua să fie obligatorie în școli pe tot parcursul anului. Totodată, în data de 15 iunie va dispărea și obligația de vaccinare pentru persoanele cu vârste de peste 50 de ani, oamenii legii și personalul din școli.

Prevederea care reglementa munca de acasă pentru lucrătorii din sectorul privat expiră, în timp ce pe 31 decembrie va expira obligația de vaccinare pentru lucrătorii din domeniul sănătății și lucrătorii din spitale.

Bilanț coronavirus, 30 mai 2022. 76 de pacienți internați la ATI, 61 sunt nevaccinați

Aproape 200 de noi cazuri de Covid au fost raportate în ultimele 24 de ore, perioadă în care nu a fost înregistrat niciun deces, a anunțat, luni, 30 mai, Ministerul Sănătății.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 188 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 15 mai puțin față de ziua anterioară. 17 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 12 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 547, cu unul mai puțin față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 76 persoane, cu unul mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 76 pacienți internați la ATI, 61 sunt nevaccinați (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel