Urmărește emisiunea live
Turismul din Turcia s-a prăbușit. Scăderi fără precedent
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Turcia se confruntă cu o scădere fără precedent a numărului de turiști. 

Turismul din Turcia s-a prăbușit din cauza restricţiilor de călătorie adoptate pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus, scrie Agerpres după o informare Reuters. 

Numărul vizitatorilor a scăzut cu 99%, față de aceeași perioadă a anului trecut. Practic, în luna aprilie 2020 au sosit în Turcia 24.238 de turişti străini, faţă de 3,29 milioane în aprilie 2019, arată datele publicate vineri de Ministerul Turismului.

Anul trecut, Turcia a fost vizitată de 45 milioane turişti, iar veniturile din turism au fost de aproximativ 34,5 de miliarde de dolari.

Din această săptămână, autorităţile de la Ankara primesc din nou solicitări de peste hotare pentru reluarea serviciilor de turism medical pentru străini.

Pregătiri pentru turismul medical 

Ministerul turc al Sănătăţii a pregătit directivele referitoare la criteriile de intrare în ţară, tratare şi externare a pacienţilor şi însoţitorilor lor neinfectaţi cu coronavirusul de tip nou SARS-CoV-2. Între cele 31 de state se numără România, Marea Britanie, Germania, Irak şi Rusia, iar tratamentele disponibile acoperă o gamă largă, de la chirurgie oftalmologică la transplant de organe şi cardiologie.

Numărul de cazuri de COVID-19 a ajuns la 153.548 în Turcia, iar numărul de decese este de 4.249. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel