Turcia, ARATĂ CU DEGETUL spre UE: Este o decizie atât de greșită
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Erdogan
Erdogan
Se adâncește falia între Republica Turcia și Uniunea Europeană. Puterea de la Ankara atacă Bruxelles-ul.

Turcia spune că sancțiunile Uniunii Europene asupra unei firme turcești acuzate că au încălcat embargoul armat al Națiunilor Unite asupra Libiei, a scos la iveală dublele standarde și poziția părtinitoare a blocului comunitar.

Ce a făcut Uniunea Europeană?

UE a înghețat activele Avrasya Shipping, a cărei navă de marfă, Cirkin, a fost implicată într-un incident naval între membri NATO, Franța și Turcia, în iunie. Uniunea Europeană a acuzat compania că a folosit nava pentru a transporta armele în Libia.

Ankara neagă acuzațiile



Ankara neagă cererea de trafic de arme și spune că nava transporta ajutor umanitar.

"Operațiunea IRINI a UE îl recompensează pe Haftar și înjosește guvernul libian recunoscut de ONU. Când se depune eforturi pentru a reduce tensiunile din estul Mediteranei, luarea unei decizii atât de greșite este regretabilă", a declarat luni seara ministerul de externe al Turciei, referindu-se la misiunea militară a UE în Mediterană, de a opri armele să ajungă la fracțiunile războinice din Libia.

Ankara a sprijinit Guvernul Libian de Acord Național, recunoscut la nivel internațional, cu sediul la Tripoli.

Cu toate acestea, estul Libiei și o mare parte din sud este controlat de armata națională libiană, sub conducerea comandantului renegat Khalifa Haftar, care este susținută de Emiratele Arabe Unite, Egipt și Rusia, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel