Turcia anunță sfârșitul căutărilor din Izmir. Cel puțin 116 oameni au murit în urma cutremurului
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Operațiunile de căutare și salvare a victimelor după seismul de vineri au luat sfârșit, informează autoritățile din Turcia.

Zile la rând salvatorii au încercat să găsească cât mai mulți supraviețuitori ai cutremurului de vineri din Marea Egee care a devastat orașul Izmir, scrie Aljazeera. Bilanțul morților a ajuns la 116, două dintre acestea fiind înregistrate în Grecia, iar restul în Turcia. În Grecia au murit doi adolescenți, loviți de un zid care s-a prăbușit în urma seismului în insula Samos, potrivit autorităților elene.

Mehmet Gulluoglu, șeful președinției Turciei pentru gestionarea dezastrelor și urgențelor, a declarat că forțele de intervenție au terminat operațiunile de căutare în cele 17 clădiri avariate sau prăbușite din Izmir și acum au început să înlăture molozul. Salvatorii au reușit să scoată de sub dărâmături 107 supraviețuitori, inclusiv câțiva copii mici.

Cutremurul de vineri a provocat și rănirea a 1.035 de persoane în Izmir, iar 137 sunt încă internate în spital, potrivit autorităților din Turcia. Totodată, 4.600 de corturi și 17.000 de paturi sunt folosite pentru adăpost temporar de către persoanele care au rămas fără locuințe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel