Turcescu, răspuns adresat DC News: Nu, nu €˜cu bani de la telespectatori€™!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Robert Turcescu testează terenul pentru o televiziune online și caută finanțatori pentru un post care să interacționeze cu telespectatorii care o susțin financiar.

Într-un răspuns adresat site-ului DC News, la un material cu titlul "Turcescu vrea să-și facă televiziune cu banii de la telespectatori", jurnalistul a făcut câteva lămuriri legate de modul de finanțare al posibilului proiect TV.

"Nu, nu €˜cu bani de la telespectatori€™! Dar fără bani negri, fără bani de la inși care au interesul de a avea măcar din când în când la dispoziție o „măciucă TV" sau niște „prieteni" realizatori de talk-showuri. O televiziune online care să nu se teamă de amenzile de la CNA pentru delict de opinie, o televiziune online care să interacționeze cu telespectatorii care o susțin financiar.

Jurnalismul din România trebuie repus în ecuația firească ziarist-public și îndepărtat de binomul toxic mogul-finanțator interesat. Jurnalism de calitate fără mijloace financiare nu există. Dar sursele de finanțare trebuie să fie transparente și multiple: donații, publicitate, investiții transparente ale acționarilor, parteneri de afaceri interesați de business și nu având interese obscure! Cam asta e ideea. Deci, cine subscrie? Cine vrea să fie partener în acest proiect? Cine ar fi dispus să aloce o parte din bugetul de publicitate al firmei pe care o deține într-o astfel de inițiativă?", a scris Robert Turcescu la Facebook.

VEZI ȘI: Turcescu vrea să-și facă televiziune cu banii de la telespectatori

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel