Tulpina din India, motiv de îngrijorare în Marea Britanie
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Tulpina din India este un adevărat motiv de îngrijorare în Marea Britanie, cazurile raportate neputând să reflecte situația actuală, susțin oamenii de știință. 

Cazurile cu varianta indiană de COVID-19 ar putea fi de 10 până la 20 de ori mai multe, spun oamenii de știință britanici, testele rapide neputând să detecteze tulpina. Ministrul Sănătății a declarat că în total, au fost descoperite 103 cazuri de coronavirus, provenite din tulpina indiană, scrie The Sun

Membrii din Parlament din comisia pentru coronavirus au primit un raport al oamenilor de știință care susține că numărul cazurilor ar putea fi de 10 ori mai mare cel puțin. Acest lucru se datorează faptului că doar 10% până la 15% din testele realizate zilnic sunt trimise la laboratoare pentru a fi determinată varianta tulpinii care a dus la infectarea unei persoane. Restul de 85%-90% din teste rămân neverificate pentru tulpinile din Brazilia, Africa de Sud sau India. 

Majoritatea cazurilor din raport sunt catalogate drept importate din India sau din călătoriile externe Marii Britanii. Nu este știut dacă varianta indiană se transmite mai repede sau dacă este în spatele creșterii însemnate de cazuri din țara asiatică, unde zilnic sunt raportate aproximativ 250.000 de îmbolnăviri. 

Medicul Gabriel Scally, profesor de sănătate publică la Universitatea din Bristol a declarat că încearcă de ceva timp să „câștige la jocul de-a prinsa cu virusul. Este un joc în care vom pierde. Virusul se transmite și se schimbă foarte repede”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel