Tulcea: Numărul beneficiarilor ajutoarelor de încălzire s-a redus cu 90% în ultimii trei ani
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială (DAPS) a Primăriei municipiului Tulcea a distribuit asociaţiilor de proprietari şi persoanelor fizice 350 de formulare şi declaraţii pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului de încălzire în sezonul rece 2019-2020.

Şefa de serviciu din cadrul DAPS, Angela Andrei, a declarat pentru Agerpres că instituţia pe care o reprezintă aşteaptă ca tulcenii să depună solicitările de acordare a ajutoarelor până luna viitoare.

"Până acum, nu avem cereri depuse pentru acordarea ajutoarelor de încălzire, dar acestea pot fi depuse până pe data de 20 noiembrie pentru a putea beneficia pe toată perioada sezonului rece", a afirmat Andrei.

Reprezentanta DAPS a amintit că în perioada 2006-2017 numărul ajutoarelor de încălzire acordate în municipiul Tulcea a scăzut cu aproape 90%, astfel că anul trecut au fost acordate doar circa 260 de ajutoare.

"În sezonul rece 2018-2019, pentru încălzirea în sistem centralizat au fost acordate 242 de ajutoare, pentru gaze naturale, patru ajutoare, pentru încălzirea pe bază de energie electrică, două ajutoare, iar pentru încălzirea locuinţei cu combustibil solid s-au acordat 14 ajutoare", a mai spus reprezentanta DAPS.

Nivelul ajutorului pentru încălzirea locuinţei cu energie termică furnizată în sistem centralizat variază în funcţie de nivelul veniturilor, cuantumul maxim al câştigurilor putând fi de 786 de lei pe membru de familie. Pentru persoanele singure, acest venit minim poate să ajungă la 1.082 lei, iar compensarea procentuală este de 10% din factură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel