Tudor Chirilă îl critică pe Iohannis. Chirieac: A trecut de la susținere la atacuri, într-un timp scurt. USR și-a fixat o țintă pentru a prinde electorat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a discutat despre schimbarea atitudinii cântărețului Tudor Chirilă față de președintele Klaus Iohannis.

“Urcându-se la putere pe un discurs anti-PSD, mergând acolo în ziua cu Ordonanţa 13 să prezideze şedinţa Guvernului, a dat speranţe oamenilor şi a minţit oamenii că şi-ar dori altceva. De fapt, el nu şi-a dorit o justiţie mai puternică, s-a văzut asta în numirile pe care le-a făcut, de fapt, nu şi-a dorit desfiinţarea SIIJ-ului. De recomandările din Comisia de la Veneţia nu s-a ţinut cont, de fapt el nu şi-a dorit nimic decât - acum ne dăm seama - conservarea puterii în mâinile aceleiaşi oligarhii, care a căpuşat ţara asta de 32 de ani şi în care fiecare participant de la mic la mare are o vină pentru că lucrurile astea nu le poate face o mână de oameni. O mână de oameni trebuie să-şi răspândească şi să îşi crească reţeaua”, a spus Tudor Chirilă, invitat la Insider Politic, emisiune de la Prima TV.

"Este un timp scurt în care a trecut de la susținere la atacuri"

"Într-adevăr, este un timp scurt în care Tudor Chirilă a trecut de la susținere la atacuri la adresa președintelui Klaus Iohannis. USR, în acest moment, și-a fixat o țintă pentru a prinde electorat. O țintă trebuie să aibă și un chip, nu tragi în gol. Cum a fost Dragnea țintă când era PSD-ul la putere și România creștea economic spectaculos, acum ținta aleasă de USR este Klaus Iohannis care este la al doilea mandat, iar puterea sa descrește, nu crește, mai ales că performanțele economice recente ale României nu sunt de natură să-i sporească încrederea și credibilitatea.

Totuși, folosirea unor astfel de cuvinte nu-și are locul. E adevărat că președintele Iohannis ar putea lăsa moștenire, la finalul celor două mandate, o reformă profundă a justiției și a administrației. Justiția în România a devenit un cancer care riscă să distrugă societatea. Ea este nefuncțională! Nu vorbesc doar despre justiția penală care este folosită de prea multe ori ca un bici politic. Nu, vorbesc de justiția civilă: termene de 10 ani că te judeci pentru o bucată de pământ; 5 ani ca să stabilești câștigătorul unei licitații, iar după aceea studiul de fezabilitate nu mai este valabil, pierzi bani europeni. Sunt efectiv monstruozități”, a transmis analistul politic Bogdan Chirieac la România TV.

Pentru a se mai schimba ceva, trebuie o colaborare reală pe axa Președinte – Guvern – Parlament

"În partea cealaltă, administrația este cea mai puțin performantă din Uniunea Europeană și avem dovadă execuțiile bugetare – și pe fonduri europene, dar și pe fonduri naționale. Ele ar putea fi reformate din temelii dacă ar putea exista o colaborare reală Președinte – Guvern – Parlament. De pildă, justiția –  așa cum este așezată acum, ca o placă de mormânt peste țară – e foarte greu de reformat fiindcă noii moguli nu mai sunt în media, în politică, ci în justiție, iar stăpână peste această justiție nu este legea. Cum s-a ajuns aici? Putem detalia dacă se face o analiză atentă, dar cu aceste două pietre de moară de picioare... România nu are cum să progreseze. Președintele, trebuie să recunoaștem, are un rol fundamental în reformarea țării – dacă vrea să o facă”, a conchis analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel