Data actualizării:
Data publicării:

Tucker Carlson, surprins la Moscova. Update: Reacția Kremlinului despre posibilitatea unui interviu cu Putin

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Twitter (X)
Twitter (X)
Jurnalistul conservator Tucker Carlson, sau cineva care arată exact ca el, a fost văzut zilele trecute la Moscova, spre marea bucurie a comunității pro-Kremlin.

Update:

Kremlinul a refuzat luni să spună dacă preşedintele rus Vladimir Putin îi va acorda sau nu un interviu jurnalistului american Tucker Carlson - sau dacă acesta se află la Moscova, relatează Reuters, citat de Agerpres.

"Nu vă puteţi aştepta să oferim informaţii despre acţiunile jurnaliştilor străini", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, întrebat în legătură cu speculaţiile potrivit cărora Carlson s-ar afla în Rusia pentru a-i lua un interviu lui Putin.

"Mulţi jurnalişti străini vin zilnic în Rusia, mulţi continuă să lucreze aici şi salutăm acest lucru", a spus Peskov. "Nu avem nimic de anunţat în ceea ce priveşte interviurile preşedintelui pentru mass-media străină", a mai spus oficialul rus.

Carlson este un fost prezentator al postului de televiziune Fox News care şi-a lansat un nou serviciu de streaming video pe bază de abonament în decembrie pentru a-şi valorifica popularitatea în rândul alegătorilor conservatori. Un interviu cu Donald Trump postat pe reţeaua X în august anul trecut a strâns peste 267 de milioane de vizualizări, potrivit platformei de socializare.

Canalul Mash Telegram a publicat sâmbătă o poză cu Carlson, precizând că acesta a ajuns la Moscova. 

Știrea inițială:

Duminică, un canal Telegram considerat apropiat de forțele de ordine ruse a raportat că Tucker Carlson a zburat la Moscova din Istanbul cu trei zile mai devreme. Postarea, publicată de Mash, includea două fotografii, în care se presupune că ar fi Tucker Carlson într-un aeroport și o alta cu jurnalistul la Teatrul Bolșoi din Moscova, unde se spunea că ar fi participat la un spectacol de balet, duminică, potrivit Politico.

Se presupune că este prima dată când Carlson vizitează Rusia.

Deși nu a existat nicio confirmare oficială, experții pro-Kremlin și bloggerii militari au savurat știrile ca un semn că fosta gazdă Fox News va lua un interviu președintelui Putin.

„Fără a exagera, este sigur să spunem că suntem în fața unui eveniment epocal”, a scris canalul Bezgranichny Analitik Telegram. Acesta a adăugat că, dacă se va întâmpla, ar fi primul interviu al lui Putin cu un jurnalist occidental de când „operațiunea militară specială” sa împotriva Ucrainei a fost lansată în urmă cu aproape doi ani. „Și fiți siguri că de data aceasta Putin va fi auzit de mulți din Occident”, se mai arată în postre.

Un alt canal aparținând agenției de presă de stat RIA a scris că în interviurile anterioare cu jurnaliştii americani, Putin a trebuit să se apere de diverse „acuzaţii”.

„Poate că va fi mai norocos cu Tucker Carlson – se spune că gazda TV, care simpatizează deschis cu Rusia, a venit aici în speranța că va vorbi cu Putin”, se spune în postare.

În septembrie, Carlson a precizat pentru Die Weltwoche că „a încercat să-l intervieveze pe Vladimir Putin, dar guvernul SUA m-a oprit”.

„Ei bine, nu ai voie să auzi vocea lui Putin, „de ce?” se plânse Carlson.

La scurt timp după, purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a spus că, deși Kremlinul a primit zilnic „zeci” de astfel de solicitări din partea presei occidentale, nu a considerat un interviu util, deoarece „societatea [occidentală] a fost stupefiată de propaganda rusofobă”.

Dar Peskov nu a ignorat posibilitatea unui interviu aprofundat cu un jurnalist occidental în viitor, spunând: „Dacă (n.r. Tucker) Carlson va fi sau nu printre potențialii candidați, va trebui să așteptăm și să vedem”.

Fost gazdă la Fox News, Carlson a fost exclus de la postul TV în aprilie 2023, din cauza unui scandal de defăimare. În decembrie și-a lansat propriul serviciu de streaming. Anterior, Carlson a publicat interviuri pe X cu Javier Milei din Argentina și Viktor Orbán din Ungaria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel