Trupa Iris şi Lucky Marinescu, invitaţii lui Mircea Radu la ÎnTrecerea anilor, sâmbătă, de la orele 21. 00
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

La ediţia cu numărul 14 din cel de-al doilea sezon al ÎnTrecerii anilor, bătălia se dă între anii ‘50 şi anii ‘70! Două decenii pline de zbucium, dar şi cu nenumărate lucruri frumoase. Muzica de-atunci, oamenii senzaţionali pe care i-au dat planetei, invenţiile lor fac din aceste perioade doi adversari redutabili.

Telespectatorii vor reîntâlni în această ediţie trupele Smokie (Lay Back In The Arms of Someoane”) şi Baccara (“Sorry, I’m A Lady “), cu hituri ale anilor ‘50 şi ’70.

De aproape 35 de ani, sunt în prima linie a frontului muzical. Trupa Iris s-a născut în anii ’70, iar la ÎnTrecerea anilor vin să vorbească despre debutul lor, perioada în care s-a format trupa, despre traseul lor muzical, despre perioadele frumoase, dar şi cele mai puţin frumoase prin care au trecut.

Blonda care a făcut celebru hitul “I Wanna Be Loved by You” este, probabil, cea mai faimoasă femeie a planetei. Marilyn Monroe a sucit minţile tuturor bărbaţilor şi a devenit un sex simbol. Blonda care va interpreta acum un cover după Marilyn Monroe este, încă, la început de drum, dar are ambiţia de a ajunge departe. Roxana Nemeş îşi va demonstra calităţile cântând “I Wanna Be Loved by You” la ÎnTrecerea anilor.

Piesa „Blue Suede Shoes” a început să prindă contur în toamna anului 1955, atunci când Johnny Cash, Carl Perkins şi Elvis Presley erau într-un turneu. Cash i-a povestit lui Perkins despre un pilot de culoare pe care l-a întâlnit în timpul stagiului miltar din Germania. S-a referit la pantofii pilotului cu expresia „blue suede shoes”, spunându-i că s-ar putea constitui ca parte dintr-un cântec. Carl a fost inspirat, puţin mai târziu, în timp ce, la o petrecere, a auzit-o pe o domnişoară spunându-i prietenului său „Uh-uh, don't step on my suedes”. Apoi… a scris piesa. Aceasta este, pe scurt, istoria hitului “Blue Suede Shoes”, pe care îl cântă Alin Pascal, fiul Matildei Pascal Cojocăriţa la ÎnTrecerea anilor.

Tot la ediţia cu numărul 14 este invitată şi Lucky Marinescu, voce celebră a anilor ’50. A cântat la Teatrul de Operetă şi apoi la Teatrul „Constantin Tănase”. Repertoriul ei cuprinde titluri care ar încăpea într-un magazin de CD-uri. Invitata lui Mircea Radu va înterpreta câteva dintre aceste melodii ale ei, cunoscute publicului, dar va şi vorbi despre experienţa celor 11 ani petrecuţi în America.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel