România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 29 oct, 17:22
Trumps vs. Biden. Ce spun ultimele sondaje
Foto: Agerpres
Pe măsură ce se apropie data alegerilor din Statele Unite ale Americii, institutele de sondare se întrec în predicții privitoare la câștigătorul alegerilor.

Mai mulți reprezentanți renumiți ai institutelor de sondaj din Statele Unite ale americii spun că veridicitatea sondajelor s-a îmbunătățit față de 2016. Atunci, majoritatea institutelor mari de sondare nu au reușit să prognozeze victoria lui Donald Trump. În același timp, dacă sunt analizate datele sondajelor politice din prezent, rezultatele sunt evidente pentru un anumit candidat deși nivelul de precauție este mult mai ridicat decât în 2016.

 

Pe cine dau câștigător sondajele?

 

„Dacă nu am avea în memoria colectivă  rezultatul din 2016, am fi aproape siguri că Biden ar putea câștiga aceste alegeri”, a spus Shibley Telhami, un expert pe sondaje și profesor de științe politice la Universitatea din Maryland. „Orice analiză reală, inclusiv o comparație obiectivă cu 2016, te-ar determina să crezi că situația lui Trump este destul de lipsită de speranță”, a declarat Telhami pentru Al Jazeera.

Mediile sondajelor din SUA, efectuate prin telefon, îl plasează favorit pe Joe Biden în cele trei state din Midwest:  Wisconsin, Michigan și Pennsylvania, care i-au conferit victoria lui Donald Trump în 2016. Totuși, având în vedere tradiția industriei petroliere din Pennsylvania și declarațiile belicoase ale lui Biden vis-a-vis de aceasta, este posibil ca rezultatul din acest stat să fie altul (mai multe detalii AICI).

Totuși, Trump are mitinguri puternice în Midwest și în alte state-cheie, susținând că sondajele îl arată victorios. „Suntem la 52 la sută, nu vor să zică”, a spus Trump la un miting de campanie din Pennsylvania, pe 26 octombrie.

 

În 2016 sondajele au eșuat

 

În 2016, sondajele de opinie și-au văzut eșecul, subestimând sprijinul lui Trump în Midwestul superior, în rândul bărbaților albi fără studii universitare, un sector demografic pe care institutele de sondaj îl urmăresc foarte atent în prezent.
Un alt factor trecut cu vederea în 2016 a fost că majoritatea sondajelor de stat s-au desfășurat cu o săptămână sau mai mult înainte de alegeri și nu au cercetat schimbarea din ultimele zile a alegătorilor indeciși, potrivit AlJazeera

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro