Trump, LOVITURĂ pentru UE, după acordul pe agricultură cu China. Daraban: Ne va afecta foarte tare!
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 20 feb 2020, 09:08
WhatsApp
Donald Trump si Xi Jinping, Beijing. foto: Twitter @realDonaldTrump
Donald Trump si Xi Jinping, Beijing. foto: Twitter @realDonaldTrump
Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ, a avertizat asupra faptului că economia Europei va avea mult de suferit în urma unui acord semnat între China şi SUA pe produse agricole. 

”Nu s-a rostogolit foarte mult o chestiune pe care eu o văd foarte complicată şi foarte complexă pentru noi şi implicit pentru Europa. În octombrie 2019, cam în jurul datei de 10, a fost interviul preşedintelui Trump în urma încheierii acordului pe agricultură cu China. A ieşit dl Trump şi a spus aşa: 'în cel mai bun an, SUA au exportat către China produse agricole de 15 miliarde de dolari. Stimaţi americani, cum spune el, am încheiat acest acord cu China, ca ei să ia produse agricole de 40-50 miliarde dolari pe an. În stilul lui, le-a spus americanilor să cumpere teren şi tractoare John Deere. Dar ce trebuie să înţelegem. China va dizloca pentru nevoile ei produse agricole de 25 miliarde de dolari şi le vor lua de la americani. Minim 25! Şi nu mai iau din alte pieţe!”, a declarat Mihai Daraban la interviurile DC NEWS. 

"Ne va afecta foarte tare"

”Nevoia Chinei faţă de SUA va diminua necesarul de produse agricole, vânzarea, din UE. Ne va afecta foarte tare! China s-a angajat că va lua de la SUA cu 25 până în 35 de miliarde de dolari în produse agricole mai mult decât până acum. Cineva nu va mai primi banii ăştia, iar singurele alte pieţe sunt Europa şi America de Sud. Vor suferi ţările cu produse agricolă.”, a conchis preşedintele Camerei de Comerţ. 

Mai multe în VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?