Trump lansează ULTIMATUM pentru OMS. Decizie cu efect DEVASTATOR
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Donald Trump Foto: Agerpres
Donald Trump Foto: Agerpres
Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a trimis o scrisoare conducătorului Organizației Mondiale a Sănătății, amenințând cu retragerea permanentă a finanțării țării sale, din cauza Covid-19.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a trimis o scrisoare conducătorului Organizației Mondiale a Sănătății, amenințând cu retragerea permanentă a finanțării țării sale, din cauza Covid-19, conform BBC.

Scrisoarea evidențiază un termen limită de 30 de zile pe care OMS îl are pentru a „face îmbunătățiri substanțiale" sau riscă să piardă milioane de euro și apartenența la grup a Statelor Unite. În aceleași linii, Donald Trump a declarat că filiala de sănătate a Organizației Națiunilor Unite este „o marionetă a Chinei".

Motivația lui Trump

Președintele american, care este în an electoral, a fost criticat la rândul său pentru gestionarea crizei provocată de pandemie. Acesta dă vina pe China pentru încercarea de mușamalizare a epidemiei și a acuzat OMS că nu a tras la răspundere Beijingul.

Statele Unite ale Americii au mai bine de 1,5 milioane de infecții din totalul mondial de 4,8 milioane, iar 90.000 de americani și-au pierdut viața din cauza coronavirusului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel