Data actualizării:
Data publicării:

Trump îl atacă pe prinţul Harry: "A trădat-o pe regină!"

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite, a făcut declarații controversate referitoare la prințul Harry, exprimându-și dezaprobarea față de decizia acestuia de a renunța la îndatoririle regale și de a se muta în California alături de soția sa, Meghan, și cei doi copii.

Trump a subliniat că nu este un susținător al prințului Harry și că, în cazul în care ar fi reales la următoarele alegeri prezidențiale, nu ar proteja prințul.

La o reuniune politică, Trump a criticat administrația Biden pentru că ar fi fost "prea generoasă" față de prințul Harry, susținând că acesta ar fi "trădat-o pe regină" prin decizia sa de a renunța la îndatoririle regale. Mai mult, Trump a lăsat să se înțeleagă că l-ar putea deporta chiar pe prințul Harry dacă ar fi reales, acuzând administrația Biden că ar fi păstrat confidențială solicitarea prințului pentru viza de emigrare.

Declarațiile lui Trump vin în contextul unui proces referitor la viza de imigrare a prințului Harry, inițiat de think tank-ul conservator The Heritage Foundation, care a cerut să vadă formularul completat de prinț. În iunie 2023, acest think tank a solicitat informații despre posibilul consum de droguri al prințului Harry, susținând că acesta nu ar fi trebuit să primească o viză pentru Statele Unite.

În replică, avocatul administrației Biden a susținut că declarațiile din memoriile prințului Harry nu constituie "dovezi", iar instanța trebuie să stabilească dacă acesta a mințit în formularul de imigrare sau a solicitat o scutire. În ciuda acestor controverse, prințul Harry a vorbit recent despre posibilitatea de a solicita cetățenia americană, menționând că este o idee care i-a trecut prin minte, dar nu este o prioritate în acest moment.

De la plecarea din Marea Britanie la începutul anului 2020, prințul Harry și Meghan s-au stabilit în California, iar într-un interviu recent, Harry a spus că s-au bucurat de fiecare zi petrecută acolo, deși el încă nu se simte american.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel