Trump continuă şarjele împotriva unor legislatoare democrate: Cine urăşte SUA poate să plece
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Preşedintele american Donald Trump, care a îndemnat duminică, într-o serie de postări pe Twitter, mai multe alese democrate din Congresul american să se "întoarcă" de unde au venit în loc să critice Statele Unite, a insistat luni că respectivele legislatoare "urăsc" America şi că, "dacă nu le place în SUA, n-au decât să plece", relatează dpa, Reuters şi AFP.

"Din punctul meu de vedere, dacă îţi urăşti ţara, dacă nu eşti fericit aici, poţi să pleci", a declarat Trump la un eveniment la Casa Albă consacrat industriei.

"Dacă nu eşti fericit în SUA, dacă te plângi tot timpul, e foarte simplu: poţi pleca", a spus liderul de la Casa Albă, atrăgând aplauzele unei părţi din public. "Pot să plece chiar acum. Nu ştiu cine-o să le simtă lipsa", a adăugat el.

"Nu-mi fac griji pentru că mulţi sunt de acord cu mine", a menţionat Trump, care a admis totodată că "e posibil" să greşească, dar "alegătorii vor decide".

"Ce interesant este să vezi congresmene democrate 'progresiste' (...), care provin din ţări ale căror guverne sunt o catastrofă completă şi totală, cele mai rele, corupte şi inepte din întreaga lume (...) adresându-se perfid poporului Statelor Unite, cea mai puternică şi mai măreaţă naţiune de pe Pământ, pentru a-i spune cum să fie condus guvernul nostru", a transmis duminică pe Twitter preşedintele SUA. "De ce nu se întorc în aceste locuri absolut precare şi infestate de criminalitate de unde vin pentru a le ajuta şi a le îndrepta", a continuat Trump, fără a da nume.

El a făcut însă referire în mod evident la patru tinere reprezentante ale Partidului Democrat, Alexandria Ocasio-Cortez din New York, Ilhan Omar din Minnesota, Rashida Tlaib din Michigan şi Ayanna Pressley din Massachusetts, cunoscute pentru criticile lor la adresa lui Trump, dar şi a actualei conduceri a Camerei reprezentanţilor. 

În ce o priveşte, preşedinta Camerei Reprezentanţilor, democrata Nancy Pelosi, a fost printre primii care au reacţionat la remarcile de duminică ale lui Trump.

"Regret comentariile xenofobe ale lui @realDonaldTrump care îşi propun să ne divizeze naţiunea", a scris pe Twitter Pelosi, denunţând un atac din partea preşedintelui SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel