Trudeau începe reprimarea protestelor. Poliția din Ottawa, către camionagii: Plecați acum sau riscați să fiți arestați!
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Justin Trudeau
Sursă foto: Facebook Justin Trudeau
Avertismentul poliției canadiene vine la scurt timp după ce premierul Justin Trudeau a invocat o lege de urgență pentru a dispersa protestatarii antiguvernamentali.

Poliția din capitala canadiană i-a avertizat camionagiii care blochează centrul orașului Ottawa că trebuie să plece, în timp ce autoritățile își intensifică eforturile de a dispersa un protest antiguvernamental care a paralizat orașul timp de aproape trei săptămâni. În caz contrar, șoferii riscă să fie arestați.

„Trebuie să părăsiți zona acum. Oricine blochează străzi sau ajută pe alții în blocarea străzilor, comite o infracțiune și poate fi arestat”, a precizat poliția miercuri dimineață.

„Trebuie să încetați imediat alte activități ilegale, altfel vă veți confrunta cu acuzații.”, au mai spus autoritățile, potrivit AlJazeera.

De asemenea, poliția a început să emită avertismente pentru unele dintre sutele de camioane care blochează centrul orașului.

Avertismentele vin după ce prim-ministrul canadian Justin Trudeau a invocat luni o măsură de urgență nefolosită până acum pentru a acorda guvernului său federal mai multă putere de a ajuta agențiile de aplicare a legii în dispersarea protestatarilor (citește AICI).

Șeful Poliţiei din Ottawa, Peter Sloly, a demisionat. Capitala Canadei a fost blocată de protestatarii împotriva vaccinării obligatorii

Comandantul Poliției din Ottawa, Peter Sloly, a demisionat în urma criticilor aduse pentru eșecul în gestionarea protestelor față de vaccinarea obligatorie, relatează AFP, citat de Agerpres. Capitala Canadei a fost blocată pentru 19 zile, iar anunțul demisiei lui Sloly a fost confirmat de consilierul municipal, Riley Brockington, pe Twitter.

Peter Sloly a fost foarte criticat pentru gestionarea protestelor şi în special pentru că a permis staţionarea camioanelor în centrul oraşului, în faţa parlamentului şi sub ferestrele biroului premierului canadian Justin Trudeau.

Într-o declarație pe Twitter, Peter Sloly a transmis că demisionează ”cu inima grea”. ”În urmă cu doi ani mi-am asumat acest rol cu o provocare, de a produce schimbare. (...) De la începutul acestor proteste, am făcut tot posibilul pentru a menține orașul în siguranță și pentru a pune capăt acestei crize fără precedent și imprevizibile”, a spus el.

Peter Sloly a preluat conducerea Serviciului de Poliție din Ottawa în 2019, la mai bine de trei decenii după ce s-a alăturat poliției din Toronto, iar mandatul acestuia urma să se încheie în 2024.

Primarul Ottawa, Jim Watson, a declarat, pe 6 februarie, stare de urgență în capitala canadiană pentru a face față protestului camionagiilor, care a blocat mare parte din centrul orașului. Declararea stării de urgență „reflectă pericolul grav și amenințarea la adresa siguranței și securității cetățenilor pe care o reprezintă demonstrațiile în curs de desfășurare și evidențiază nevoia de sprijin din partea altor instituții”, a spus Jim Watson într-o declarație, potrivit presei locale (citește continuarea AICI).  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel