Trucuri pentru gospodine: carnea de vită, de porc și peștele. Le vei folosi mereu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Orice gospodină ar trebui să aibă un carnețel unde să-și noteze tot felul de trucuri care îi pot face viața mai ușoară în bucătărie. Noi ți-am pregătit câteva numai bune. 

Carnea de porc și de vită

Pentru a vedea dacă este proaspătă carnea, o apăsam cu degetul. Dacă adâncitură care s-a format revine repede la loc, carnea este proaspătă. Carnea proaspătă rămâne aproape uscată în locul în care este tăiată. Mirosul greu al cărnii se simte bine dacă se încălzeşte un cuţit sau o furculiţă şi se împunge carnea. Când nu este proaspătă, cuţitul sau furculiţa vor căpăta un miros neplăcut.

Friptura de vacă va căpăta un gust picant dacă înainte cu doar câteva de a o prepara se unge carnea cu muştar. Apoi, se frige înăbuşit.

Şniţelele şi grătarele sunt mai fragede dacă înainte cu 1-2 ore de a le prăji se ung cu oţet amestecat cu ulei.

Carnea nu se va săra cu mult timp înainte de a o găti ca să nu lase zeamă deoarece, pierzând sucul, gustul devine fad şi se reduc din proprietăţile nutritive.

Pieliţa de pe ficat se scoate uşor dacă se cufundă ficatul un minut în apă fierbinte. Ficatul devine foarte gustos dacă înainte de a fi prăjit se ţine 2-3 ore în lapte. Ficatul nu se sărează înainte de a-l prăji, altfel se întăreşte.

Vezi și: Cum faci să-ți iasă pastrama fragedă. Trucul simplu

Peştele

Pentru a afla dacă peştele este proaspăt, se pune într-un lighean cu apă. Peştele proaspăt cade la fund. Peştele proaspăt, de curând pescuit, are solzii netezi, lucioşi şi strâns lipiţi de corp, ochii bulbucaţi şi limpezi, branhiile de culoare roşie aprinsă, iar burta nu este umflată.

Peştele prăjit este deosebit de gustos dacă se ţine 5-10 minute în lapte. Apoi, se dă prin făină şi se prăjeşte în ulei foarte încins. Pentru ca peştele să nu se fărâmiţeze la prăjit, se recomandă să se săreze cu 10-15 minute înainte de a-l prăji. Pentru ca peştele sau carnea să se rumenească bine, înainte de a se pune la prăjit, trebuie zvântate cu un şervet. 

Vezi și: Trucuri de aur în bucătărie. Gospodinele trebuie să le noteze

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel