Trucuri pentru caniculă. Cum îți răcorești camera dacă nu ai aer condiționat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Trucuri pentru caniculă. Cum îți răcorești camera dacă nu ai aer condiționat / Foto: Pixabau, de cottonbro
Trucuri pentru caniculă. Cum îți răcorești camera dacă nu ai aer condiționat / Foto: Pixabau, de cottonbro
Vezi în articol cum îți poți răcori camera pe caniculă cu câteva trucuri simple și eficiente.

Canicula îți poate da peste cap atât activitatea din timpul zilei, cât și somnul, din cauza disconfortului termic ridicat. Soluţia ideală o instalaţie de aer condiţionat, dar cum  mulți dintre noi nu își permit investiția, putem recurge la câteva trucuri simple și eficiente pentru a ne răcori locuința. Nu va trebui să scoți bani din buzunar și vei reuși să depășești mai ușor zilele călduroase de vară.

Un prosop umed la fereastră. Udă bine un prosop apoi deschide fereastra și întinde-l deasupra ei. Acesta va acţiona precum un aparat de aer condiţionat și te va ajuta să răcorești un pic aerul din casă.

Cuburi de gheaţă în faţa ventilatorului. Dacă simți că ventilatorul tău nu face față, iar în cameră este la fel de cald, pune o farfurie cu gheaţă în faţă ventilatorului.

Scoate toate dispozitivele electronice din priză. Dispozitivele electrice radiază căldură, sporind astfel disconfortul termic. Dacă vrei ca în cameră să nu fie atât de cald, scote-le din priză și evită să pui ceva la încărcat în camera în care stai.

Şosete umede. Poți purta șosete umede prin casă. Ţine şosetele la congelator o vreme, apoi îmbracă-le. Vei observa în scurt timp că te simți mult mai bine.

Băi reci pentru picioare.  Dacă te simți la fel de încins, fă zilnic mai multe băi reci pentru picioare. Este suficient să îți clătești un pic picioarele cu apa rece de la duș, iar astfel temperatura corpului tău va scădea. Te va ajuta să te relaxezi și să dormi mai bine noaptea.  

Pernă băgată la congelator. Bagă perna într-o pungă și pune-o la congelator cu jumătate de oră înainte de somn. Se va menține rece și răcoritoare pe toată durata nopții. La fel poți face și cu pijamalele, scrie secrete.ro.

Folie de aluminiu pe geamuri. Dimineața devreme, înainte ca soarele să răsară, acoperă toate ferestrele din casă cu o folie de aluminiu. Aceasta va reflecta razele soarelui pe tot parcursul zilei și îți vor proteja locuința.

ANM, Cod Galben și Cod Portocaliu de caniculă, dar și de instabilitate și vijelii - 4, 5 iulie 2022. Harta cu zonele vizate

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări meteo pentru astăzi, 4 iulie, și marți, 5 iulie 2022, una de Cod Galben, alta de Cod Portocaliu. 

Alerta de Cod Galben a fost emisă pentru val de căldură și disconfort termic ridicat. Meteorologii anunță că ”În intervalul menționat valul de căldură se va menține în toate regiunile, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade.”

Alerta de Cod Portocaliu a fost emisă pentru val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat. ”În zilele de luni (4 iulie) și marți (05 iulie), în zonele joase din vestul și nord-vestul țării valul de căldură se va intensifica, iar temperaturile (diurne și nocturne) se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei. După-amiaza se vor înregistra frecvent valori de 36...38 de grade, iar noaptea nu vor coborî în general sub 18...22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat.” conform ANM.  Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel