Trucuri pe Whatsapp. Modul super-ascuns, cum faci ca prietenii tăi să nu vadă că le-ai citit mesajele şi multe altele
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Anton, Pexels
Fotografie de la Anton, Pexels
Folosim aplicaţia Whatsapp zilnic, însă puţini ştiu aceste trucuri simple. 

1. Cum să ţii în top prietenii importanţi şi chaturile de grup 

Pentru cei care răspund foarte greu mesajelor, care apoi se pierd în multitudinea de mesaje venite de la alţii, Whatsapp are o soluţie. Unele conversaţii pot fi "ţintuite" în top, ceea ce însemană că pot fi văzute deasupra mesajelor noi sau necitite. Pe iOS acest lucru se face printr-o glisare pe ecran de la stânga la dreapta, şi apoi prin apăsarea butonului "pin chat". 

Pentru Android, se apasă lung pe căsuţa de chat, şi apoi se apasă pinul din partea de sus a ecranului. 

2. Cum faci backup conversaţiilor de pe Whatsapp pe e-mail 

 

Poţi salva până la 40.000 de mesaje astfel, cu sau fără fişiere media, după preferinţe. Deschizi căsuţa de chat pe care vrei să o salvezi, apeşi pe opţiuni, apoi "mai multe" şi apoi "email chat". 

3. Cum afli la ce oră a fost citit mesajul tău 

 

Se ştie că pe whatsapp bifele gri înseamnă că mesajul tău nu a fost citit, iar bifele albastre arată că mesajul a fost citit. Dar cum afli exact la ce oră a fost deschis mesajul? Ţii apăsat pe mesajul dorit, apeşi pe butonul Info sau pe cele trei puncte verticale din partea de sus a ecranului şi gata, ai aflat. 

4. Cum ascunzi o conversaţie 

 

Sunt momente când ai vrea să nu mai vezi o conversaţie în lista de mesaje, dar nici nu ai vrea să o ştergi. Aşa că dacă selectezi conversaţia respectiva, în partea de sus a ecranului, în dreapta, vei avea o opţiune numită "arhivare". Dacă vrei apoi să găseşti mesajele arhivate astfel, trebuie să derulezi lista de conversaţii până la final şi să apeşi pe butonul "conversaţii arhivate", arată Daily Mail

5. Cum activezi mesajele care dispar 

 

Whatsapp a introdus recent o opţiune care permite dispariţia unor mesaje după 24 ore, 7 zile sau chiar 90 de zile. Această funcţie poate fi folosită, dar nu e sută la sută sigură. 

Deschizi conversaţia în care vrei să foloseşti această opţiune, apeşi pe numele persoanei în partea de sus a ecranului şi selectezi "mesaje care dispar/ dissapearing messages". Apoi selectezi durata. 

Dacă vrei ca opţiunea să fie activă în toate conversaţiile, intri în setări, cont, privacy şi apoi "default message time". 

6. Cum faci ca prietenii tăi să nu vadă că le-ai citit mesajele 

 

Singurul lucru negativ al acestei opţiuni este că, dacă o activezi, nici tu nu vei mai vedea dacă alte persoane ţi-au citit mesajele. Intri în setări, apoi Cont, Privacy şi selectezi "toggle off read receipts" sau "untick read receipts"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel