Data publicării:
Trucuri eficiente pentru gospodine. De ce să pui un gălbenuș în salata de vinete
Gospodinele trebuie să aibă un carnețel cu trucuri care le poate ușura munca în bucătărie. Iată ce ar trebui să noteze.
Cartofii se fierb la foc încet, deoarece dacă focul este prea puternic, ei se vor sfărâma la suprafaţă şi vor rămâne tari la mijloc. Pentru a da un gust mai bun cartofilor, în timpul fierberii se pun 3-4 căţei de usturoi, scrie bucataria-romaneasca.ro.
Legumele congelate se lasă să se decongeleze la temperatura camerei. Apoi, se intoduc la fiert într-un vas cu puţină apă clocotită şi puţină margarină sau unt, iar vasul se acoperă cu un capac. Astfel, fierberea este mai rapidă şi aroma legumelor nu se pierde.
La prepararea dulceţurilor se folosesc numai vase emailate. Pentru prepararea siropului, se pune zahărul să se dizolve în apă rece şi numai după aceea se dă la fiert.
Cartofii noi se curăţă uşor frecându-se cu sare grunjoasa într-un şerveţel. Ca să nu sară uleiul, untura sau untul din tigaie la prăjit, se adăugă puţină sare.
Legumele se fierb în apă clocotită, în vase smălțuite şi acoperite, ţinându-se la fiert doar cât să se înmoaie, pentru a nu-şi pierde conţinutul de vitamine.
Bicarbonatul de sodiu sau de amoniu se stinge întotdeauna cu puţină zeamă de lămâie sau oţet. Astfel dispare mirosul neplăcut.
De ce să pui un gălbenuș în salata de vinete
După ce aţi tocat vinetele şi nu aţi pus încă uleiul, adăugaţi un gălbenuş de ou crud. Vor căpăta un gust mai bun.
Legumele destinate pregătirii salatei să fie în prealabil lăsate la rece, în caz contrar salata se va strica, acrindu-se.
Carnea congelată nu se decongelează decât la temperatura camerei sau în cuptorul cu microunde.
Maioneza poate fi păstrată mai bine în borcane de sticlă cu capac, ţinute în frigider sau la gheaţă.
Ciorba de fasole verde sau uscată va fi mai aromată dacă i se adăuga o linguriţă de zahăr.
Aluaturile de orice fel vor fi mai pufoase dacă vor fi lăsate la rece timp de o oră.
Amestecat în salate, hreanul le va conferi acestora un gust deosebit.
Budincile, musacaua, pilaful se încălzesc întotdeauna în baie de aburi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News