Data publicării:
Trucuri care te vor ajuta să economisești bani în 2023 și să eviți criza costului vieții
Iată mai multe trucuri care te vor ajuta să economisești bani în 2023.
Dacă economisirea banilor este în fruntea listei tale de obiective pentru 2023, nu ești singur. Bugetele noastre se vor confrunta cu aceleași probleme vechi, cu o posibilă recesiune și facturi tot mai mari la energie. Din fericire, există mai multe trucuri care vă vor ajuta să vă reduceți cheltuielile și să umpleți pușculița cu economii.
1. Comparați supermarketurile
Diferențele de preț între supermarketuri pot fi șocante dacă mergi doar de cel obișnuit. Există multe supermarketuri mai accesibile decât altele. Tot ce trebuie să faci este să le analizezi pe toate și să îți dai seama unde este mai avantajos să îți faci cumpărăturile.
2. Evita supermarketurile express
Dacă sunteți în căutarea unor prețuri mici, să vă faceți săptămânal cumpărăturile la un supermarket mare este adesea mult mai ieftin în comparație cu omologii lor mai mici, cele mici de lângă bloc. dacă veți face o comparație veți observa că la magazinul de lângă casă aproape toate produsele sunt mai scumpe cu câțiva bani sau chiar lei față de prețurile din supermarketurile mari.
3. Aprovizionați-vă când puteți
Ați prin o ofertă bună la un produs? Dacă este vorba despre un produs care are un termen de expirare mai îndelungat, nu ezita să îți faci stocuri. Prin urmare, dacă găsești oferte la ulei, făină, orez, zahăr sau detergenți, nu ezita să îți cumperi mai multe. Le poți depozita și așa de vei asigura că îți vor ajunge pentru o perioadă mai lungă de timp. Unele reduceri sunt de neratat. Așa vei economisi mai mulți bani decât dacă le-ai cumpăra la prețul întreg în fiecare săptămână sau lună.
4. Folosiți-vă punctele de fidelitate
Multe magazine, farmacii sau supermarketuri oferă puncte de fidelitate celor care își fac cumpărăturile la ei. Dacă obișnuiești să îți faci cumpărăturile în anumite locuri și devii un client fidel, nu ezita să profiți de punctele de fidelitate pe care le primește. te vor ajuta să economisești și mai mulți bani.
5. Negociați sau schimbați furnizorii de telefonie mobilă, electricitate sau gaz
Chiar dacă ai deja furnizori de electricitate, gaz și telefonie mobilă, nu te împiedică nimic să analizezi și alte oferte, de la alți furnizori. Dacă găsești unul mai convenabil, îl poți contacta. Ești liber să îți schimbi furnizorul, asta atât timp cât nu ești limitat de o perioadă obligatorie stabilită în contractul întocmit cu vechiul furnizor.
6. Comparați prețurile la combustibil
Deși prețul la combustibil nu variază prea mult de la o benzinărie la alta, poți totuși găsi benzină și motorină mai ieftină dacă alegi cu grijă locul în care mergi să alimentezi.
7. Cumpărați-vă haine în perioada reducerilor.
Magazinele fizice și cele online au adesea perioade de reduceri la haine. Astfel, poți evita să îți cumperi îmbrăcăminte sau încălțăminte atunci când nu este sezonul reducerilor și să aștepți ofertele. Întotdeauna iarna vei găsi haine de vară super ieftine, iar vara vei putea cumpărat haine de iarnă la prețuri de nimic. Vizitează mai des outlet-urile, Vei găsi haine noi, de marcă, dar la prețuri super ok pentru că sunt din colecții mai vechi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News