Data publicării:
Trucuri ca să-ți iasă cea mai SAVUROASĂ CAFEA
Una dintre cele mai consumate băuturi din lume are câteva trucuri.
Calitatea apei este un lucru esențial pe care trebuie să îl iei în considerare. Pentru o cafea savuroasă este important să folosești o apă bună, plată, deoarece cea de la robinet are prea mult clor sau calcar, ori să o filtrezi.
Alte ponturi ca să faci cea mai bună cafea sunt următoarele:
Cafeaua devine și mai delicioasă dacă folosim condimente. Pune puțin ghimbir, nucșoară sau scorțișoară în cafea, încălzește-o la foc mic. Băutura va absorbi din arome, iar cafeaua va avea un gust excepțional.
Pentru un gust deosebit adaugă o jumătate de linguriță de unt atunci când o prepari.
Dacă preferi cafeaua fără cafeină adaugă 2-3 semințe de cardamon în ibric. Acest condiment distruge cafeina fără să altereze proprietățile cafelei. Mai mult, îi oferă și o aromă plăcută.
Păstrează cafeaua în recipiente ermetice, pentru a nu-şi pierde aroma;
Pentru a avea o cafea gustoasă încălzește ibricul pentru jumătate de minut, fără să pui apă.
Umezeşte filtrul, stropeşte uşor cafeaua şi apoi taseaz-o (când o faci la filtru);
Încălzeşte bine cafetiera şi fă o cafea în gol înainte de a prepara un expresso;
Detartrează cafetierele o dată pe lună;
Nu reîncălzi niciodată cafeaua;
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News