Data publicării:

Trucul simplu pentru ca fructele să se coacă mai repede, dacă le-ai cumpărat verzi

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Dietă în 2021 / Foto Pexels
Dietă în 2021 / Foto Pexels
Dacă ai cumpărat fructe verzi de la supermarket în speranța că se vor coace acasă, iată un truc simplu care te va ajuta să grăbești acest proces.

Probabil deseori ți s-a întâmplat să cumperi fructe verzi și ai fost nevoit să aștepți zile întregi până să fie bune de mâncat. Acum nu va mai fi nevoie să aștepți atât de mult pentru că îți prezentăm un truc care să te ajută să grăbești procesul. 

Ai nevoie doar de o pungă de hârtie. Ușor și ieftin, nu? Nu este o chestiune de vrăjitorie, totul are o explicație științifică.

Cheia este în gazul de etilenă emanat de fructe. Pentru a-l concentra, trebuie doar să pui fructele într-o pungă de hârtie și să o închizi bine. În acest fel, gazul de etilenă al fructului va fi concentrat și va grăbi procesul de coacere, făcându-l gata de mâncat în punctul său perfect mult mai devreme.

Etilena este un hormon natural din fructe care există sub formă de gaz.

Acesta determină celulele să se degradeze, face ca fructele să devină mai moi şi mai dulci, frunzele să se ofilească şi muguri să înmugurească.

VEZI ȘI: Pericolul de a cumpăra pepene galben, pepene verde, papaya și ananas de la supermarket

Nu mai este mult până va începe sezonul în care pepenele galben și pepenele verde vor deveni desertul ideal pentru hidratarea în perioada temperaturilor maxime, două fructe care, la fel ca ananasul, pot fi achiziționate în jumătăți.

Această variantă este perfectă pentru persoanele care nu doresc să cumpere fructul întreg care, de obicei, este destul de mare, evitând astfel irosirea alimentelor. Totuși, unitățile de unde sunt achiziționate trebuie să respecte o serie de standarde aprobate de Agenția Spaniolă pentru Siguranța Alimentară și Nutriție.

Aceste lucruri s-au precizat într-un raport privind condițiile de conservare a fructelor tăiate în jumătate în unitățile de vânzare cu amănuntul, unde s-au indicat următoarele măsuri pe care magazinele mici și supermarketurile care comercializează ananas, pepene verde, pepene galben sau papaya tăiate în jumătate trebuie să le urmeze:

Acestea trebuie păstrate la temperaturi sub 25 ºC.


Păstrarea lor ar trebui să fie mai mică de 3 ore.

cestea trebuie să fie într-un loc suficient de ventilat și ferit de lumina soarelui.


Trebuie asigurată păstrarea continuă la frigider la temperaturi sub 5 ºC.


Cu respectarea acestor măsuri de conservare, AESAN permite comercializarea acestui tip de fructe tăiate în jumătate, „întrucât nu prezintă un risc microbiologic semnificativ”, scrie 20min.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel