Iată ce trebuie să știi pentru a alege un pepene bun:
Pentru a alege un pepene verde bun, caută pe cel care este greu pentru dimensiunea sa, fără pete vinete sau moi. Crusta ar trebui sa fie netedă şi un capăt al pepenelui ar trebui sa aibă o culoare diferită de restul cojii: acesta este locul în care a fost aşezat pe sol în timpul coacerii, informează Realitatea. Dacă acest marcaj lipseşte de pe fruct înseamnă că recoltarea s-a făcut prematur şi, prin urmare, nu va avea aroma optimă.
Tehnica cântăririi pepenului în mână are un succes garantat. Cu cât e mai greu, cu atât pepene galben este mai dulce şi mai zemos.
Dacă ai pus pepeni galbeni în curte, nu îi culege până nu se coc bine, chiar dacă îţi este poftă. Vei şti că sunt copţi atunci când se desprind singuri de codiţă.
În ceea ce priveşte pepenele galben, tehnică mirosirii este perfectă. Ai grijă însă, parfumul nu trebuie să fie foarte puternic. În acest caz pepenele poate fi trecut. Mirosul trebuie să fie unul uşor parfumat, dulceag.
Nu te lasă păcălit de vânzători, care îţi spun că pepenii sunt moi pentru că sunt copţi. Coaja trebuie să fie fermă, oricare ar fi sortimentul de pepene cumpărat. Dacă un pepene este lovit în timpul transportului, nu doar că rişti să fie stricat în interior, ci şi să nu mai aibă gust.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Riscurile la care ne expunem când facem cumpărături de pe Shein și Temu
- Lui Mihai Mărgineanu nu i-a venit să creadă ce a văzut în Vama Veche / foto în articol
- Friptură de miel, ideală de Paște 2024. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Invitații tăi vor fi încântați
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române