Trif: Măsurile guvernamentale de stimulare a turismului au fost confirmate de creşterea numărului de turişti
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Numărul vizitatorilor străini care au ajuns în România, în aprilie, a crescut 9,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce numărul românilor care au plecat în afara ţării a scăzut cu 1,3%, notează Ministerului Turismului, într-un comunicat de presă transmis, luni, AGERPRES.

'Măsurile guvernamentale de stimulare a turismului au fost confirmate de creşterea numărului de turişti în România. Şi în această lună, INS a comunicat noi majorări atât ale numărului de persoane care au intrat în ţara noastră, cât şi ale celor care s-au cazat în unităţile autorizate. Sunt date care dovedesc faptul că reducerea semnificativă a fiscalităţii în sectorul turistic, acordarea voucherelor de vacanţă, relaxarea condiţiilor de acordare a finanţărilor pentru investiţiile din turism şi măsurile de susţinere a sectorului balneo au fost decizii menite să dezvolte turismul românesc', subliniază ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Potrivit ministerului de resort, cea mai importantă creştere a fost înregistrată la capitolul înnoptărilor în structurile de cazare autorizate, care au înregistrat o majorare de 9,9% faţă de aprilie 2018. În acelaşi timp, de la începutul anului şi până la finele lunii aprilie, numărul înnoptărilor a crescut cu 9,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate luni, arată că sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au înregistrat o creştere cu 4,9% în luna aprilie a acestui an faţă de perioada similară a anului trecut, iar înnoptările au înregistrat un avans de 9,9%.

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică au însumat 885.800, iar turiştii români au reprezentat 77%. În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (73,4% din total turişti străini), iar dintre aceştia 84,4% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene. Durata medie a şederii a fost de două zile la turiştii români şi de 1,9 zile la turiştii străini.

Plecările vizitatorilor români în străinătate, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în luna aprilie 2019 de 1,693 milioane, în scădere cu 1,3% comparativ cu luna aprilie 2018. Mijloacele de transport rutier au fost cele mai utilizate pentru plecările în străinătate, reprezentând 68% din numărul total de plecări. În primele patru luni ale acestui an, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică au însumat 3,203 milioane, în creştere cu 5,6% faţă de perioada similară a anului 2018. Sosirile turiştilor români au reprezentat 79,8%. Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în perioada ianuarie - aprilie 2019 au însumat 6,253 milioane, în creştere cu 9,1% faţă de cele din perioada corespunzătoare a anului trecut. Turiştii români au reprezentat 79,4%. Durata medie a şederii a fost de 1,9 zile la turiştii români şi de două zile la turiştii străini. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel