Fontana di Trevi a intrat în renovare: Turiștii își pun dorințele într-o "piscină" /foto
Celebrul monument Fontana di Trevi din Roma, Italia, este în prezent supus unui amplu proces de renovare, care se va încheia până la sfârșitul anului.
Citește și: MAE, atenționare de călătorie în Spania. Cod roșu și portocaliu de vreme nefavorabilă
Deși lucrările de restaurare au impus înconjurarea fântânii cu panouri de protecție și golirea completă a bazinului, turiștii nu renunță la tradiția de a arunca o monedă și de a-și pune o dorință, găsind soluții ingenioase pentru a se apropia de fântână și a o fotografia.
Vizitarea Fântânii Trevi este considerată o „obligație” pentru turiștii care ajung în Roma, fie că vin din alt colț al lumii sau din Italia. Monumentul atrage zilnic între 8.000 și 12.000 de turiști, conform estimărilor, iar ritualul aruncării unei monede peste umăr pentru a-și pune o dorință, cum ar fi o reîntoarcere la Roma sau găsirea iubirii, este un obicei la care puțini vor să renunțe. De câteva zile, însă, accesul direct la bazinul fântânii este blocat de panourile transparente instalate pentru protecția monumentului.
Autoritățile au montat un bazin de mici dimensiuni în apropierea fântânii, special pentru a menține tradiția aruncării monedelor. Acest gest simbolic continuă să atragă turiștii, care își exprimă dorințele chiar și în lipsa accesului direct la bazinul original.
Non ci sono più le #fontanaditrevi di una volta...#Roma pic.twitter.com/6aV62JPXDM
— Giovanna Falanga???? (@FalangaGiovanna) October 31, 2024
Municipalitatea Romei a anunțat, de asemenea, că peste aproximativ o lună, odată cu finalizarea renovării, va fi instalată o pasarelă deasupra monumentului, permițând vizitatorilor să admire fântâna dintr-o perspectivă nouă, de sus. Această inovație va ajuta la controlul fluxului turistic și la optimizarea experienței vizitatorilor.
„Va fi o oportunitate de a avea un nou management al fluxurilor și de a analiza în mod practic prezențe care depășesc patru milioane pe an și ajung la 10-12 mii pe zi. Ne dorim ca această experiență să nu fie nici haotică, nici rapidă. Vrem să realizăm un turism mai lent, pentru că stabilirea unor fluxuri raționale înseamnă și garantarea unei experiențe mai bune”, a declarat pentru romatoday.it Alessandro Onorato, consilier pe Turism.
Transformarea Fântânii Trevi în șantier a generat numeroase reacții ironice pe rețelele de socializare, unde internauții au glumit pe seama noului bazin de mici dimensiuni, comparându-l cu o „piscină gonflabilă”. Alții au sugerat cu umor că, în curând, la metrou se va anunța „stația Piscina Trevi cu peron pe partea dreaptă”, spre amuzamentul comunității online.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News