Data publicării:

”Tricolorii" au încheiat încă o campanie dezastruoasă: 1-1 cu Albania

Autor: DCNews Team | Categorie: Arhiva
WhatsApp
tricolori
tricolori

Am început calificările cu 1-1 contra Albaniei, la Piatra Neamţ, le-am încheiat cu acelaşi rezultat pe ”Qemal Stafa”. Am bifat un joc modest, care nu ne lasă prea multe speranţe că am putea vedea prea curînd luminiţa de la capătul tunelului.

"Un egal ar fi nimic", spunea înainte de meci Victor Piţurcă. România a început precaut, fără să se arunce spre careul albanez, deşi avea nevoie de toate punctele. Nu pentru acum, ci pentru o grupă mai uşoară în preliminariile Euro 2016. Prima ocazie ne-a aparţinut, cînd Mutu i-a pasat ideal lui Latovlevici (8), dar stelistul a fost blocat de Ujkani, informează Gsp.

Iureşul Salihi

Dominam, dar moale, fără vînă, fără convingere. Mutu părea lipsit de idei, Bănel greşea tot mai mult, jocul nu se lega, cu toate eforturile lui Lazăr. Curată infuzie de adrenalină neputinţa românilor pentru albanezi, care au început să prindă tupeu. Lila (16) a tras în plasa laterală. Extrem de activ pe stînga, Roshi a centrat, Bogdani a atins mingea cu capul, însă arbitrul a dat corner. A bătut Bakaj şi, cu toate că "turnurile" nostre, Goian şi Tamaş, erau pe teren, singur, din careul mic, Salihi (24) a marcat nestingherit.

La un minut, acelaşi jucător scăpa singur spre poartă, dar trăgea puţin pe lîngă. Apoi Bogdani a tras, Lung cel mic a respins în faţă, iar de la 3 metri, singur, în mijlocul unei apărări stupefiate, tot Salihi (32) a ratat cu poarta goală desprinderea. Spre finalul reprizei, i-am pus pe 16 metri pe albanezi, dar atît. Nici o ocazie, nici o idee care să facă lumină în bezna care i-a cuprins pe "tricolori". A înscris Marica (37), după un şut al lui Mutu, dar, vai! era ofsaid. Pe bancă, Piţurcă stătea şi el posomorît, aproape fără reacţie.

La noi, doar Mutu

La reluare altă belea. Mutu se ţinea de genunchiul drept. După nici un minut, încă una, Marica pica şi el, din cauza gleznei drepte. "Bogdaneeee!", a strigat Piţi. Marica a ieşit pe sprijinit de umerii celor din staff. Piţi nu mai are stare. Ţipă la jucători. Mutu centrează, dar Stancu (54) nu a ajuns la întîlnire. "Hai, Piticule, hai!", strigă Piţi spre Torje, care făcea sprinturi pe margine. Încercăm să atacăm, dar ne descoperim şi, pe dreapta, Roshi aleargă ca un apucat spre poarta lui Lung. Goian şi Stancu (60) trec iar pe lîngă mingea trimisă de Mutu în faţa porţii. Accidentat, Mutu începe să evite "săniile" albaneze, dar aleargă, trage echipa după el. Intră Torje în locul lui Bănel, stors, dar şi ameţit de joc. Mutu e peste tot, dar voleul său (63) a trecut pe lîngă ţintă.

Sfîrşit trist

În cenuşiul prestaţiei "tricolore", reuşim totuşi să egalăm: corner de pe flancul drept şi Luchin reuşeşte să împingă balonul în plasă din apropiere, după un luft anterior al lui Cociş (77). Încheiem grupa aşa cum am început-o, cu 1-1 trist, şi cu grija că ne aşteaptă alte preliminarii în care vom avea de suferit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel