Data publicării:

„Trenul dragostei” din Ucraina. Partenerele soldaților merg aproape de linia frontului pentru a îi revedea pe iubiții lor

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Poză cu rol ilustrativ: Unsplash.com
Poză cu rol ilustrativ: Unsplash.com
Poveștile emoționante ale femeilor care trec prin foc pentru a se revedea cu partenerii lor de viață.

Cu o săptămână înainte de Ziua Îndrăgostiților, Inna Yermolovych și Yulya Dmytrieeva au rezervat bilete de tren din capitala Ucrainei, Kyiv, către est, unde îi vor întâlni pe soții lor - soldați care servesc în aceeași unitate.

"În această zi, de obicei, ne așteptăm la cadouri și flori, la cărți și inimi", spune Inna, o manageră de import și creator de pălării în vârstă de 30 de ani. "Nu și anul acesta."

Ea și soțul ei, Dima, sunt proaspăt căsătoriți. Ea nu l-a văzut de o lună. Să-l vadă măcar câteva zile, spune ea, "mă încarcă.", notează NPR.org.

"Sunt uimitoare aceste momente", spune ea. "Mă bucur chiar și de cum bea ceaiul sau cum își pune pantofii, sau cum se mișcă, doar să-l văd că respiră."

Yulya și soțul ei, Vadym, sunt împreună de aproape 14 ani. "Este incredibil", spune Yulya, în vârstă de 49 de ani, care lucrează în IT și are șuvițe de păr împletite cu nuanțe de roșu. "Este creativ. Și face oamenii din jurul lui fericiți."

Femeile urcă într-un tren către regiunea Donetsk, unde are loc cea mai aprigă luptă a războiului. Este plin cu partenerii soldaților care luptă acolo. Traseul care începe în Kyiv și se termină în orașul Kramatorsk este uneori numit "trenul dragostei".

Inna și Yulya urmează să coboare la penultima stație a trenului. Soțul Innei, Dima, sosește primul.

"Ea este cea mai bună parte din viața mea", spune el. "Pentru ea lupt și pentru ea trăiesc."

Apoi soțul lui Yulya, Vadym, sosește, alergând spre trenul dragostei să o întâlnească. La fel ca Yulya, și el are șuvițe împletite, dar ale lui sunt vopsite în albastru și galben - culorile drapelului ucrainean.

Chipul lui Vadym se luminează când o vede pe soția sa. Ea sare în brațele lui și se sărută. Inna și Dima se îmbrățișează strâns.

Sunt reuniuni pe tot parcursul zilei la stația Sloviansk și la ultima oprire a trenului, în Kramatorsk. Aici, fiecare zi este Ziua Îndrăgostiților. Magazinele care vând flori și ciocolată sunt mereu aglomerate, câștigând la fel de mult ca înainte de război.

Ninge, așa că Dima și Vadym își duc soțiile la o cafenea să se încălzească. Încearcă să-și vadă soțiile cât mai des posibil. Plâng că separarea în timp de război a pus capăt prea multor căsnicii.

"Unele soții pleacă în străinătate și își construiesc vieți noi", spune Dima. "Și uneori, femeile care rămân aici nu pot înțelege cum se schimbă soții lor pe câmpul de luptă."

Vadym aduce în discuție un soldat din unitatea lor care care a trecut printr-un divorț.

"Ea ne-a făcut tuturor aceste brățări", spune Vadym, ținându-și în sus încheietura mâinii pentru a arăta o brățară tricotată. "După ce ne-am întors de la o misiune dificilă, ceva s-a rupt în el și a spus că nu mai poate vorbi cu ea."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel