Trend pe TikTok: Copiii dispar intenționat 48 de ore. Avertisment pentru părinți
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Părinții din toată lumea sunt alertați despre un nou trend periculos de pe rețelele de socializare.

Conform The Sun, părinții ai căror copii folosesc populara rețea de socializare TikTok au fost avertizați în legătură cu un trend în care minorii dispar intenționat pentru 48 de ore. În Marea Britanie, o căutare amplă a fost lansată în weekend după ce două fetițe de 14 și 15 ani au fost date dispărute. Zeci de voluntari s-au alăturat căutărilor, pe ploaie, în Stockton, Marea Britanie.

Din fericire, acestea au fost descoperite în siguranță, luni, iar mulți suspectează că a fost vorba despre teribilul trend care circulă pe TikTok. „Se întâmplă la nivel mondial”, a transmis un utilizator pe rețeaua de socializare. „Este o idioțenie și este foarte periculos!”, a comentat un altul. „Suntem informați despre zvonurile privind un trend pe TikTok, dar nu știm dacă a fost cazul. Mereu îi încurajăm pe părinți să aibă grijă la ce se întâmplă pe rețelele de socializare”, a transmis Poliția Cleveland.

Trendul „Balena Albastră” a făcut victime și în România

                                                               

Un elev de 13 ani de la o școală din orașul Darabani a devenit victimă a jocului ”Balena Albastră”, în aprilie 2017. Dirigintele a remarcat schimbarea comportamentului elevului de 13 ani. După o discuție cu acesta a aflat ce s-a întâmplat.

Șeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, Gabriel Hârtie, a declarat la acea vreme că „l-au cooptat pe acel copil, după ce acesta, din curiozitate, a intrat pe site-ul Balena albastră şi trebuia să răspundă la anumite provocări. L-a depistat profesorul diriginte, ca urmare a schimbării de comportament”.

Elevul a primit inclusiv amenințări, fiind sesizat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani. Poliția a deschis o anchetă, iar elevul a fost inclus într-un program de consiliere psihologică.                                                            

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel