Urmărește emisiunea live
Trei traficanți de droguri, arestați. Unul și-a aruncat în aer casa, din greșeală, înainte să încerce să-și ucidă soția
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de Diego Fabian Parra Pabon de la Pixabay
Imagine de Diego Fabian Parra Pabon de la Pixabay
DIICOT anunță arestarea preventivă a trei inculpați pentru mai multe infracțiuni, printre care și traficul de droguri de risc. Unul dintre indivizi și-a aruncat în aer casa, din greșeală, înainte să încerce să-și ucidă soția.

La data de 20.05.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 3 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, deținerea, fără drept, de droguri de risc pentru consum propriu, amenințare și nerespectarea regimului materiilor explozive.

Ulterior, Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a celor 3 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile, arată un comunicat de presă al DIICOT. 

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu toamna anului 2019, doi dintre inculpați au comercializat droguri de risc (cannabis) către mai multe persoane de pe raza județului Dolj, obținând importante sume de bani.

Unul dintre inculpați a provocat o explozie. Voia să-și omoare fosta soție 

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că cel de-al treilea inculpat a deținut droguri de risc pentru consum propriu și s-a aprovizionat cu articole pirotehnice, pe care le-a prelucrat în scopul obținerii de materie explozibilă.

La data de 28.05.2020, prin manipularea defectuoasă a acestora, inculpatul a provocat, la locuința sa, o explozie în urma căreia el şi o altă persoană au suferit numeroase leziuni.

Din cercetări a reieșit faptul că inculpatul intenționa să folosească materia explozivă pentru a incendia locuința soției sale, de care era despărţit și căreia i-a adresat numeroase ameninţări cu moartea.

DIICOT și BCCO Craiova au efectuat nouă percheziții domiciliare

La data de 19.05.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova au efectuat un număr de 9 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate mai multe doze de cannabis, instrumente şi dispozitive de mărunţire şi porţionare a cannabisului, 3.420 de ţigarete, în pachete, fără timbru legal de marcaj, precum şi 527 de articole pirotehnice, deținute fără drept.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase al I.P.J. Dolj şi al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție, mai transmite DIICOT. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel