Data actualizării:
Data publicării:

Trei salate pentru detoxifierea ficatului. Rețetele sunt simple, rapide și delicioase

Autor: DCNews Team | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Dacă îți dorești un detox pentru ficat, după mesele îmbelșugate de Sărbători, poți încerca cele trei rețete de salate pe care ți le-am pregătit.

Alegeri prezidentiale 2024

Salată cu sfeclă roşie şi quinoa
 

Ingrediente:
 
- 4 rădăcini de sfeclă roşie, fierte
- o jumătate de cană de quinoa
- o ceaşcă fasole verde fiartă
- 2 linguriţe de seminţe de susan
- 2 mâini de spanac sau rucola
- un avocado tăiat cubuleţe
- 1 morcov tăiat şi el felii
 
Dressing:
 
- 3 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de suc de lime sau lămâie
- o jumătate de linguriţă de muştar de Dijon
- 2 linguriţe de oţet de mere
 
Fierbe quinoa ca pe orez. Amestecă toate ingredientele pentru dressing într-un pahar. Pune sfecla, quinoa, seminţele, spanacul, morcovul, fasolea verde şi fructul de avocado într-un vas şi amestecă-le cu dressingul, scrie dietetika.ro. Adaugă sare şi suc de lămâie, dacă mai e nevoie.

Salată cu varză, avocado şi spanac

Ingrediente:
 
- un sfert de varză roşie
- un sfert de varză albă
- un morcov tocat mic
- o cană de broccoli preparat la aburi
- o cană de spanac
- câteva nuci
- 2 cepe verzi
- un sfert de avocado
- o jumătate de legătură de pătrunjel
- o jumătate de pară tăiată feliuţe
- o linguriţă seminţe de in
- o linguriţă seminţe de floarea soarelui
 
Dressing:
 
- o linguriţă turmeric
- 2 linguri oţet de mere
- o linguriţă tahini
- o lingură muştar Dijon
- o linguriţă miere
- sucul de la o lămâie
- puţină sare
 
Toacă ingredientele şi adaugă dressingul. 

Salată cu broccoli, migdale şi varză kale
 

Ingrediente:
 
- o cană de buchețele de broccoli
- o jumătate de conopida tocată mic
- varza kale
- o legătură pătrunjel
- 2-3 morcovi
- o ceaşcă de migdale
- o linguriţă seminţe de mac
- o lingură fructe uscate (merişor, coacăze)
 
Dressing:
 
- o bucăţică de ghimbir dat pe răzătoare
- o jumătate de linguriţă de oregano uscat
- sucul de la o lămâie
- 2 linguri ulei măsline
- o linguriţă de miere
 
Pune migdalele la hidratat pentru vreo 2-3 ore. Toacă ingredientele şi amestecă-le cu dressingul. Adaugă suc de lămâie, dacă mai este cazul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel