Trei plante minune. Prof. Ciurea: Eu le spun ”patrimoniul verde”, îmbunătățesc starea întregului organism
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Vlad Ciurea / Foto Facebook
Vlad Ciurea / Foto Facebook
Alexandru Vlad Ciurea a vorbit despre cele trei plante minune pe care ar trebui să le consumăm.

„Mi-aduc aminte că, în copilărie, mama mea aduna plante, primăvara. Urzici, ștevie, lobodă. De ce? - o întrebam. Să schimbe sângele! Așa se știa pe atunci. Și era perfect. În plante există totul. Eu le spun „patrimoniul verde”. Pentru că îmbunătățesc starea întregului organism. Așa cum se știe și s-a dovedit științific, carnea, mai ales cea grasă, îmbătrânește organismul. De aceea spun deseori: multe depind de noi.

Paleta alimentară de astăzi conține foarte mulți aditivi. Toți acești aditivi fac ca mâncarea noastră să fie mai colorată, mai apetisantă, poate și mai gustoasă. Dar mult mai nesănătoasă! Și atunci, este bine să profităm în această perioadă de verdețurile proaspete, care sunt minunate. Ca să nu mai spun că este și post și un pic de moderație este binevenită”, a precizat prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea.

Prof. Alexandru Vlad Ciurea, top cinci vitamine pentru un creier sănătos

„Cele cinci vitamine pentru creier:

- Vitamina A  (morcov) 

- Vitamina C (citrice)

- Vitamina K (legumele verzi, care ne ajută să avem tonicitatea vaselor) 

- Vitamina D (gălbenuș de ou) 

- Vitamina E (nuci, spanac, avocado, semințe, alune – împiedică formarea de plăci care blochează stimulul nervos și ne apără de demență și Alzheimer)”, a scris neurochirurgul Alexandru-Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar, pe contul său de Facebook.

„Cele cinci vitamine contribuie la formarea transmisiei nervoase. Degeaba neuronii mei sunt buni dacă transmisia nervoasă este proastă”, a subliniat Vlad Ciurea.

„Dacă sunteți iubitori de ciocolată, recomand ciocolata amăruie, cu o concentrație cât mai ridicată de cacao. Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau  arome diverse”, a subliniat Vlad Ciurea.

„Aerul curat, schimbările de peisaj, plimbările, discuțiile agreabile sunt câteva dintre lucrurile pe care creierul uman le iubește și care îi fac și bine”, a mai transmis neurochirurgul Vlad Ciurea.

Citește și: Alimentele, condimentele, fructele și dulciurile perfecte pentru creier. Prof. Ciurea, listă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel