Trei miei au fost furați de către activiste de pe o proprietate a regelui Charles al III-lea. Motivul: Pentru a nu fi mâncați de oameni - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Activiste din cadrul asociaţiei Animal Rising au furat trei miei de pe domeniul Sandringham, o proprietate deţinută de regele Charles al III-lea în comitatul englez Norfolk, pentru a denunţa în acest mod creşterea animalelor în scopuri alimentare.

Imagini publicate joi pe Twitter de Asociaţia Animal Rising arată trei femei care furau de pe un câmp trei miei pentru a le oferi 'o viaţă în libertate', potrivit unei declaraţii făcute de una dintre activiste, care dezvăluia totodată că se afla în acel moment pe domeniul Sandringham. 'Altfel, mieii ar fi fost duşi la abator în curând şi oamenii i-ar fi mâncat', a adăugat aceeaşi activistă.

VIDEO

Într-un comunicat, asociaţia Animal Rising precizează că operaţiunea de 'salvare' a avut loc miercuri seară 'în jurul orei locale 20:00' (19.00 GMT) şi că trei activiste s-au predat apoi la Poliţie. Poliţia din Norfolk a confirmat într-un comunicat de presă că trei femei 's-au predat voluntar' la comisariatul din Slough, în apropiere de Windsor, şi că ele au fost arestate 'pentru suspiciune de furt'.

Debutul unor operațiuni de 'salvare'

Acţiunea marchează începutul unei serii de alte operaţiuni de 'salvare' a unor animale pe care Animal Rising intenţionează să le desfăşoare pe timpul verii pentru a-i sensibiliza pe britanici în legătură cu o schimbare a obiceiurilor lor alimentare, a precizat asociaţia.

Domeniul Sandringham, amenajat pe o suprafaţă de câteva mii de hectare de păduri, culturi agricole şi grădini, aparţine familiei regale britanice de cinci generaţii şi a fost moştenit de regele Charles al III-lea după moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel