Trei marinari naufragiați pe o insulă din Pacific au fost salvați la o săptămână după eveniment
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: U.S. Coast Guard/Facebook
Sursa Foto: U.S. Coast Guard/Facebook
Cuvântul "Help" desenat în nisip folosind frunze de palmier a salvat săptămâna aceasta trei marinari naufragiați pe o insulă pustie din Pacific. 

Acest apel "Ajutor" trasat pe nisipul alb, "acest act de ingeniozitate, a făcut posibilă ghidarea salvatorilor direct la locaţia lor", a declarat Chelsea Garcia, coordonatoarea misiunii de căutare şi salvare, potrivit unui comunicat al pazei de coastă americane.

Cei trei marinari erau blocaţi de peste o săptămână pe Pikelot, o insulă minusculă nelocuită din Insulele Caroline, în mijlocul Pacificului, ataşată Statelor Federate ale Microneziei.

Ei au fost reperaţi duminică de un avion care zbura deasupra zonei

Ei au fost reperaţi duminică de un avion care zbura deasupra zonei, iar "echipajul a reuşit să-i localizeze pe marinari şi a paraşutat un radio pentru a stabili comunicarea. Marinarii au confirmat că sunt sănătoşi, că au acces la hrană şi apă", a detaliat comunicatul.

Cei trei "şi-au exprimat dorinţa de a obţine ajutor pentru a se întoarce la Polowat", o insuliţă paradisiacă de unde plecaseră, la peste 100 de mile marine (peste 185 de kilometri), barca lor fiind avariată şi inutilizabilă.

Marinarii experimentaţi, toţi în vârstă de circa patruzeci de ani, au afirmat că navighează în mod regulat în aceste ape ale Pacificului, ei fiind aduşi înapoi la punctul lor de plecare, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel