Trei întrebări cheie în cazul fetiței luate cu forța de mascați. Ce spune jurnalistul Val Vîlcu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Jurnalistul Val Vîlcu trage un semnal de alarmă, în cazul fetiței luate cu mascații de la asistenta maternală. Trei întrebări cheie.

"Este o agresiune psihologică la adresa copilului"

"Prima problemă este legată de modul în care s-a procedat. De ce s-a intervenit cu forţa? De ce a venit un procuror şi nu un psiholog? Preluări ostile se practică în cazul infracţiunilor, nu în cazul unui copil care poate fi afectat de un astfel de incident. Îmi aduce aminte cum, la Constanța, un judecător a chemat în instanţă un copil de cinci, într-un proces. A fost un scandal imens şi se pare că acel judecător a fost retras din activitate, nu a mai fost lăsat să intre în sală, după acest caz care a şocat România. Un copil de cinci ani să fie adus într-o sală de judecată.... A fost strigător la cer. Din câte se plânge asistenta maternală, este o agresiune psihologică la adresa copilului. Poate a venit un psiholog, poate nu ştim noi. Avem doar declaraţiile asistentei maternale. Până în momentul de faţă, nu avem o reacție a Parchetului", a spus jurnalistul Val Vîlcu.

"Aici trebuie să intervină procuratura"

"A doua problemă: unde a fost dus copilul? A fost dus într-o celulă, în arest, la forţele de intervenţie speciale? Unde este acum, la Otopeni? A fost urcată în avion și expediată? Ce s-a întâmplat cu copilul? A treia problemă este legată de faptul ca asistenta maternală contestă semnătura, spune că a cerut să o adopte. Cei de la Protecţia Copilului spun că nu a cerut nimeni asta. Au apelat la adopţia asta internaţională pentru că există un document în care s-a dat negaţie. A fost întrebată asistenta maternală: "Vrei să adopți tu copilul?" şi a zis "Nu". Ea contestă acest lucru. Este necesară intervenţia Parchetului, să se vadă dacă a fost un abuz, dacă este fals la Direcţia pentru Protecţia Copilului sau asistenta răspândeşte informaţii false?", a mai spus Val Vîlcu.

Vezi și: Fetiță luată de mascați pentru adopție. Asistentul maternal: De asta au vrut să adopte 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel