Trei afgani și un pakistanez au forțat intrarea în România ascunși pe osiile unor camioane
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Patru imigranți au declarat polițiștilor de frontieră din Giurgiu că s-au urcat pe osiile semiremorcilor în Turcia, fără ca șoferii să știe, în dorința lor de a ajunge în Germania.

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat patru bărbați, trei afgani șși un pakistanez, care se aflau ascunși pe osiile semiremorcilor a două ansambluri rutiere. Cei patru au declarat autorităților faptul că intenționau să ajungă în Germania.

Cele două camioane erau conduse de un cetățean ucrainean, în vârstă de 43 de ani, respectiv de către un cetățean român, în vârstă de 26 de ani.

„Șoferii transportau conform documentelor de însoțire a mărfii, jante auto încărcate din Turcia pentru Letonia, precum și granule de cauciuc, încărcate din Turcia, destinate unei societăți comerciale din țara noastră. În urma controalelor preliminare efectuate asupra mijloacelor de transport, polițiștii de frontieră au depistat ascunse, pe osiile celor două semiremorci, patru persoane de sex masculin fără documente de identitate asupra lor. În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că bărbații depistați au vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, trei dintre ei sunt afgani, iar celălalt este pakistanez. Aceștia au declarat autorităților faptul că s-au urcat pe osiile semiremorcilor autocamioanelor, în timp ce se aflau în Turcia, fără ca șoferii să aibă cunoștință despre aceste aspecte. Tinerii intenționau să ajungă în Germania”, au transmis, duminică, reprezentanții Poliției de Frontieră din România.

Polițiștii de frontieră au oprit călătoria celor patru bărbați ascunși, iar conform protocolului româno-bulgar, aceștia, precum și șoferul ucrainean și mijlocul de transport pe care îl conducea, au fost preluați de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.EnterAi trimisimd, să termin cu astroEnterScrie pentru Florin Răvdan, scrie Mediafax.

O navă cu 400 de migranţi la bord a ancorat în largul insulei Kos, în Grecia

O navă sub pavilion turcesc cu aproximativ 400 de imigranţi la bord, salvată în ajun, a ancorat sâmbătă în largul insulei Kos din Marea Egee, potrivit pazei de coastă elene, transmite AFP, scrie Agerpres. 

Nava, care avea o problemă cu motorul, părăsise coasta Turciei şi se îndrepta în derivă dinspre insula Karpathos spre Creta când a emis un semnal de alarmă.

Guvernul elen a contactat Comisia Europeană, precum şi autorităţile turce pentru a se ocupa de ambarcaţiune, potrivit agenţiei de presă elene Athens News.

"Turcia, încă o dată, nu şi-a îndeplinit obligaţiile faţă de Uniunea Europeană. Ea nu va accepta returnarea ambarcaţiunii care arborează un pavilion turcesc şi care a părăsit, evident, un port turcesc sub ochii şi în cunoştinţa de cauză a gărzilor de coastă turceşti şi care continuă să ignore viaţa oamenilor", a comentat sâmbătă ministrul marinei comerciale Giannis Plakiotakis (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel