Tratamentul molecular şi imunoterapia, impact DIFERIT. Dr. Mircea Dediu: "Jumătate din pacienţi sunt în viaţă la 5 ani. Înainte nu aveam"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Dr. Mircea Dediu, medic primar Oncologie, a vorbit la DC News TV despre tratamentele revoluționare împotriva cancerului și rata mai mare de supraviețuire. 

Dr. Mircea Dediu, medic primar Oncologie, Doctor în Științe Medicale și Șef Secție Oncologie Medicală la Spitalul Clinic Sanador, a explicat în exclusivitate la DC News TV care sunt progresele medicale în tratamentul molecular țintit pentru combaterea cancerului. 

Sanador

”Aceste progrese aduse de noile concepte terapeutice intrate în practică, tratamentul molecular țintit, respectiv imunoterapia, au avut impact diferit. De la situație la situație, respectiv de la tumoră la tumoră. Am dat exemplu melanomul malign care este întotdeauna dat ca referință la beneficiile care au fost aduse de aceste noi perspective terapeutice pentru că melanomul malign beneficiază deopotrivă de terapii moleculare țintite, atunci când există o mutație anume, cât și de imunoterapie. Vorbim de cazul metastatic pentru care în momentul de față se citează în studiile clinice la cinci ani supraviețuiesc 50% din pacienți, ceea ce de regulă la un an nu aveam supraviețuitori”, a declarat medicul Mircea Dediu. 

VEZI MAI MULTE:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel