Tratamentul bolii hemoroidale. Mitulescu (SANADOR): Cum se poate rezolva fără internare
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Dr. Gabriel Mitulescu, reputat chirurg și Doctor în Științe Medicale, de la Spitalul Clinic Sanador, a vorbit, într-un interviu acordat DCNews și DCMedical, despre hemoroizi, oferind informații extrem de importante.

Întrebat dacă este o afecțiune care apare după o anumită vârstă, medicul Gabriel Mitulescu a oferit următorul răspuns: „Bolile anale apar mai preponderent după o anumită vârstă, însă există și la tineri.. Este un procent destul de mare, mai ales că sunt niște modificări preexistente la acel nivel.” 

Tipurile de intervenții. Ce se poate face

„În stadiile mai avansate, doar intervențiile chirurgicale pot aduce vindecarea”


„În stadiul I de boală se încearcă un tratament profilactic, reglarea scaunului, evitarea constipației, un aport mai mare de fibre, de lichide, care, de multe ori, poate să rezolve situația, și o grijă mai mare, să ai grijă să previi complicațiile bolii. (...) Există tratament instrumental, fotocoagularea, crioterapia, laserterapia, în care, în stadii incipiente ale bolii, se poate rezolva fără internare, fără întreruperea activității și așa mai departe. Și există stadii mai avansate în care doar intervențiile chirurgicale pot aduce vindecarea. Sunt intervenții moderne”, a explicat medicul Gabriel Mitulescu.

Cum se tratează HEMOROIZII, cu dr Gabriel MITULESCU (SANADOR). Interviurile DC News și DC Medical

„Toată lumea are niște dilatații hemoroidale structurate în două plexuri. Boala hemoroidală înseamnă întotdeauna hemoroizi interni. Plexul intern are niște dilatații. Deci, este o rețea de vase pe la trei centimetri înăuntrul canalului anal cu niște umflături venoase, care, în momentul în care canalul se închide și mușchii sfincteri anali strâng aceste vase, se mai umflă suplimentar, produc niște culoane ale mucoasei, se bagă una prin alta și canalul devine etanș. (...) Numai oamenii pot face hemoroizi”, a spus, în cadrul interviului acordat DCNews și DCMedical, medicul Gabriel Mitulescu.

„Mulți pacienți tratează cu banalitate și vin după ani de zile de sângerări”, a mai spus doctorul Gabriel Mitulescu.

CITEȘTE ȘI: Hemoroizi, simptomul care nu trebuie ignorat. Mitulescu (SANADOR): Cum poți rămâne cu sechele pe viața de la această boală extrem de comună/ video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel